Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUKOB U HDZ-U

Plenković ponovio upozorenje Hasanbegoviću: Vrata su mu otvorena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je u utorak kako na lokalnim izborima očekuje punu potporu, maksimalnu lojalnost, kvalitetan agnažman i potporu HDZ-ovim kandidatima u svim županijama, gradovima i općinama istaknuvši kako su "vrata otvorena" onom tko misli podržavati nekog tko je van HDZ-a.

"Ono što je važno za njega (Hasanbegovića) i sve članove stranke je da očekujem punu potporu, maksimalnu lojalnost, kvalitetan agnažman i potporu HDZ-ovim kandidatima u svim županijama, gradovima i općinama. Onaj tko misli podržavati nekoga tko je van HDZ-a vrata su mu otvorena", rekao je Andrej Plenković novinarima u Osijeku upitan kako komentira medijske napise o sukobu na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a vezane uz izbore za zagrebačkog gradonačelnika između njega, kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Drage Prgometa i člana Predsjedništva Zlatka Hasanbegovića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

Upitan je li sve riješeno vezano uz probleme primjene strožih kontrola na graničnim prijelazima Hrvatske i Slovenije u skladu s izmjenama schengenskog zakonika, Plenković je poručio da je za Hrvatsku, kao turističku zemlju, neodrživ ovakav novi pistup sustavnih kontrola koji podrazumjeva po dva puta skeniranje svakog dokumenta i isprave svakog tko izlazi iz Slovenije i ulazi u Hrvatsku.

"Vrlo smo precizno to artikulirali Europskoj komisiji i našim partnerima. Uručena je notifikacija da se, temeljem odredbe same Uredbe, koja predviđa da ako dođe do većih teškoća u smislu prohodnosti prometa i čekanja pređe sa onoga što se naziva "sustavne kontrole" na "ciljane kontrole", što podrazumijeva izvlačenje nekih vozila na koje policajci već imaju indikacije da trebaju temeljitu kontrolu", rekao je.

Smatra da bi se na taj način vratilo i na režim prije stupanja na snagu primjene strožih kontrola. Poručio je i da se Hrvatska sprema za Schengen i razumije prijetnje terorizma, ali kao turistička zemlja naći će rješenja da se promet normalizira. Naveo je i da su na tom tragu bili i njegovi razgovori s slovenskim premijerom Mirom Cerarom. "Osobito nam je to važno prije uskrsnih blagdana, a da ne govorimo o predstojećoj turističkoj sezoni", istaknuo je Plenković.

Predsjednik Vlade u Osijeku je predsjedao 1. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj je predstavljen Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, aktivnosti resornih ministarstava i institucija na području pet slavonskih županija te Strateški razvojni projekti za te županije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene