Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMJENA NA ČELU MVEP-a

Plenković: Odlaskom Stiera neće se promijeniti hrvatska vanjska politika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nastavit ćemo usuglašavati i voditi vanjsku politku kao što smo i do sada, štiteći nacionalne interese i poštujući temeljne okvire međunarodnog prava na kojem baziramo naše principijelne stavove", rekao je premijer Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je danas da se promjenom na čelu Ministarstva vanjskih i europskih poslova neće promijeniti hrvatska vanjska politika.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"Hrvatska vanjska politika je uvijek težila temeljnom konsenzusu između ključnih aktera, predsjednice, Vlade, Sabora i, naravno, ključnih političkih stranaka", rekao je Plenković poslije sastanka s ukrajinskim kolegom Volodimirom Grojsmanom.

"Nastavit ćemo usuglašavati i voditi vanjsku politku kao što smo i do sada, štiteći nacionalne interese i poštujući temeljne okvire međunarodnog prava na kojem baziramo naše principijelne stavove", rekao je premijer.

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u ponedjeljak je podnio ostavku kako bi se, po vlastitim riječima, kao politički tajnik HDZ-a mogao posvetiti radu u stranci i jačanju demokršćanske opcije.

Rašireno je mišljenje, međutim, da je Stier odstupio jer mu nije prihvatljiva koalicija HDZ-a i HNS-a. Na njegovo mjesto bit će postavljena Marija Pejčinović Burić, dugogodišnja diplomatkinja i dosadašnja državna tajnica u MVEP-u. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene