Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković o Agrokoru

"Dugovi komapnije su dugovi kompanije, a ne države ili poreznih obveznika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković je na Markovom trgu, gdje je sudjelovao na počasnoj smjeni straže ispred Banskih dvora, odgovarao na pitanja novinara. Na pitanje o slaganju parlamentarne većine kazao je: "Otkud vam da je nemam?"

Plenković u posljednje vrijeme nerado komentira potencijalno raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora i zbivanja oko slaganja parlamentarne većine, ali je danas na ceremoniji velike smjene straže na Markovom trgu na upit novinara o parlamentarnoj većini odgovorio samo: ''Otkud vam da nemam većinu''.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Poslijepodne je proveo u Ogulinu gdje je na novinarski upit kako planira skupiti većinu u Saboru odgovorio: 

"HDZ je pobijedio u prvom krugu lokalnih izbora, a pobjeda će biti još uvjerljivija u drugom krugu. Dok traju lokalni izbori, nećemo se nametati drugim strankama da im utječemo na kampanje. Razgovat ćemo nakon drugog kruga i vrlo brzo ćete u Saboru vidjeti kakva je situacija", kazao je Plenković.

"Sve ćete vidjeti nakon drugog kruga lokalnih izbora"

Na upit reporterke Nove TV Josipe Krajinović kako će složiti većinu kad velike stranke odbijaju preslagivanju, Plenković je tek kratko poručio: "Vidjet ćete sve nakon drugog kruga".

Predsjednik IDS-a Boris Miletić danas je izjavio kako mu je janso da je IDS poželjan partner svima, no pritom je odbacio bilo kakvu mogućnost koaliranja s HDZ-om".

"IDS-u je HDZ sporan, mi ne surađujemo s desnicom, mi ne koaliramo s desnicom i to naprosto ne dolazi u obzir", kazao je Miletić.

Plenković: "Dugovi Agrokora nisu dugovi države"

Novinari su premijer Plenkovića pitali i da komentira izjavu direktora ruske banke Sberbank Germana Grefa u kojoj je ustanovio da suradnja s hrvatskom Vladom oko Agrokora nije bila jednostavna te da neće dati novac za novi kredit Agrokoru dok ne postignu dogovor s hrvatskom Vladom. Premijer je rekao da će sljedeći tjedan otići na sastanak s predstavnicima banke te da će se o tome očitovati nakon sastanka.

Rekao je također da se Sberbank nikada ranije nije susreo sa situacijom u kojem se Vlada neke zemlje na taj način upliće u poslove neke tvrtke.

"Zakon o izvanrednoj upravi je vrlo jasan i decidiran. Dugovi komapnije su dugovi kompanije, a ne države ili poreznih obveznika. Tu nema nikakve dileme", poručio je Plenković.

Podsjetimo, Gref je rekao da bi hrvatska Vlada, ako je već preuzela upravljanje kompanijiom trebala preuzeti i odgovornost za dugove i dati za te dugove - državna jamstva.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene