Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Racionalno i kvalitetno''

Plenković odgovorio na kritike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema ni jedne slabe točke koju u ovom trenutku vidim i želim reći da je proračun racionalan i kvalitetan, poručio je Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirajući u subotu u Saboru kritike na prijedlog Državnog proračuna za 2017. rekao je da će proračun biti održiv, da je kvalitetan i racionalan, da odražava dobre trendove u 2016. i ide za smanjenjem deficita, koji će biti niži od ovogodišnjeg.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

Pokazali smo vrlo trezvenu i racionalnu politiku po svim resorima, uvažavajući poreznu reformu, makroekonomske pokazatelje i naše okruženje i očekujemo da proračun ispuni političke ciljeve iz Vladinog programa kada je riječ o ciljevima u demografskoj politici, gospodarstvu, poduzetništvu, obrtu. Treba ga gledati u paketu s usvojenom poreznom reformom i prema određenim ciljevima za koje smo smatrali da su bitni, rekao je premijer u izjavi novinarima nakon predstavljanja proračuna.

Naveo je kako su prvi put nakon pet godina povećana sredstva za Oružane snage. NATO traži dva posto, a mi smo sada na 1,23 posto BDP-a; poslali smo jasnu poruku da želimo investirati u kvalitetu uvjeta života i rada, hrvatskih vojnika, dočasnika i časnika, rekao je.

Poslali smo jasnu poruku hrvatskim braniteljima, ali tu su i ostali aspekti, rekao je i naveo zaposlenike u državnim i javnim službama, umirovljenike, kompenzacijske mjere, decentralizirana sredstva pomoći jedinicama lokalne samouprave. Proračun je usmjeren na ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske u cjelini i poljoprivrede i ruralnog razvoja, svi ministri imaju jasne naloge na koji način trebaju raditi, istaknuo je premijer.

Najavio je za 19. prosinca sastanak sa svim županima i dodao kako u čitavom mandatu žele zajednički pratiti prioritete na županijskoj razini s onim što radi središnja vlast i vrijednost koju možemo dobiti povlačenjem sredstava iz Europske unije.

Smatramo da ćemo na prihodovnoj strani imati odgovarajuća sredstva, a na rashodovnoj strani biti racionalni i servisirati međunarodne obveze, kazao je premijer.

Prema tome, nema ni jedne slabe točke koju u ovom trenutku vidim i želim reći da je proračun racionalan i kvalitetan, nije opušten, neoprezan ni pretjeran, rađen je u kontekstu ukupnih makroekonomskih kretanja, našeg okruženja i realne situacije, poručio je Plenković u izjavi novinarima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene