Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na prijetnje A-HSP-a

Plenković: "Riječ je o marginalnoj stranci; Pupovac: "Očito za Srbe mira u Hrvatskoj nema"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković, koji je u subotu u posjetu BiH, prokomentirao je prijetnje koje su mu uputili članovi Autohtone - hrvatske stranke prava s prosvjeda ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba.

Tijekom prosvjeda A-HSP-a predsjednik stranke Dražen Keleminec zapalio je je primjerak tjednika srpske nacionalne manjine "Novosti" kojeg izdaje Srpsko nacionalno vijeće, a premijeru Andreju Plenkoviću je  poručio da se ne igra šibicama i da ne skida ploču HOS-a "jer je to opasno i za njega i za stranku". 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Premijera Plenkovića, čini se, nisu se previše dojmile prijetnje pripadnika A-HSP-a.

"A dobro... Riječ je o marginalnoj stranci koja već dugi niz godina ima takvu vrstu prosvjeda. Ne bih se uopće posebno na to obazirao. Hrvatska je pravna država, mislim da je Ravnateljstvo policije i reagiralo. Prema tome, to pitanje nije relevantno".

Na pitanje bi li pomogao dogovor oko te ploče Plenković je rekao da je na pomolu rješenje, ali nije želio otkriti kakvo. Tek je kratko rekao: "Vidjet ćete sve".

Svoj komentar je telefonski za Novu TV dao i predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

"Ja sam navikao trpjeti nečinjenje države. Napade na moju obitelj, na institucije i na mjesta gdje rade pripadnici srpske zajednice. Jer očito za Srbe mira u Hrvatskoj nema", rekao je Pupovac. .
 

 

 

 

 

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene