Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demokracija u HDZ-u

Plenković o mogućem povratku Karamarka: "Ako se želi angažirati..."

Andrej Plenković na primanju SNV-a (Foto: Pixell)
Andrej Plenković na primanju SNV-a (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Andrej Plenković, Milorad Pupovac i mitropolit Porfirije Perić (Foto: Pixell) Andrej Plenković, Milorad Pupovac i mitropolit Porfirije Perić (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Andrej Plenković na primanju SNV-a (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković komentirao je nakon primanja Srpskog narodnog vijeća (SNV) mogućnost povratka Tomislava Karamarka u politiku. Rekao je da, što se njega tiče, ima svu slobodu da to učini.

"Ja nikoga još nisam izbacio iz HDZ-a. Osim ovih koji su bili svojim izričajem apsolutno neprihvatljivi", kazao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Donosi Provjereno Bili su uspješni studenti i kolege u ministarstvu, a danas se otvoreno preziru i vrijeđaju: Ovo je povijest odnosa dvojice najmoćnijih političara u zemlji Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

"Što se mene tiče, svi koji se hoće angažirati u HDZ-u, koji jesu i aktivni i pasivni, i bivši i budući, dobro su došli", zaključio je šef HDZ-a i Vlade.

Podsjetio je da je Karamarko član stranke i ako se želi angažirati ima svu slobodu, HDZ je demokratska stranka.

Upitan je li dobio ikakav odgovor od HDZ-ovog župana brodsko-posavskog Alojza Tomaševića od kojeg je stranka zatražila da podnese ostavku, Plenković je odgovorio kako će poštivati rok koji je Tomašević dobio za odluku, a to je 15. siječnja. 

Šef HDZ-a komentirao je i problem s nezadovoljstvom u ličkom-senjskom HDZ-u, koji je zbog slučaja Plitvice raspušten. Kazao je da ne strahuje da će župan Darko Milinović aktivirati svoj saborski mandat i glasovati suprotno stranačkoj stezi kako je najavio. 

"Teško je biti župan i saborski zastupnik. On je izabrani župan. Napravio je po mom sudu jednu nepotrebnu i neprimjerenu stvar, to smo jučer riješili. Cilj je da HDZ ličko-senjske županije bude pobjednički", istaknuo je Plenković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene