Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA NALAZ POVJERENSTVA

Plenković: Meni je najvažnije da riješimo situaciju s Bolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, rekao je u petak da je tzv. lex Agrokor vrlo brzo stabilizirao situaciju jer nije došlo do negativne lančane reakcije.

 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

"Naša mjera, plan, to je ovaj zakon koji vrlo brzo stabilizira situaciju. Nije se dogodila nikakva negativna lančana reakcija. Svježa likvidnost je pristigla, ljudi su dobili plaću, dobavljači se isplaćuju, kreditori su spremni dati nova sredstva Agrokoru. Štitimo pravo vlasništva kompanija u susjednim zemljama. Ono što je najvažnije - hrvatski ekonomski i financijski krvotok je sačuvan, ova situacija nije spriječila ostale pozitivne trendove - rast BDP-a, rast zaposlenosti, smanjenje nezaposlenosti, smanjenje javnog duga", rekao je Andrej Plenković u petak u Slavonskom Brodu. 

Upitan o zahtjevu Mosta da se preispita davanje plaže Zlatni rat na petnaestogodišnje gospodarenje zagrebačkoj tvrtki Sport B, Plenković je rekao da se ne bi upuštao u komentare drugih političara.

"Naložio sam upravni nadzor Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da se vidi kako je proveden taj natječaj i sama odluka koju je donijela županijska skupština. Brač, Bol, Zlatni rat zaslužuju transparentan proces i to je na čemu i inzistiram, rekao je Pleknković, dodajući da će vidjeti kako dalje kad povjerenstvo donese odluku.

Na pitanje može li se zbog zbog "bolskog slučaja" dogoditi da HDZ odustane od kandidature Zlatka Ževrnje za splitsko-dalmatinskog župana, kao što je danas u Hrvatskome saboru rekao Nikola Grmoja, Plenković je odgovorio: " Meni je najvažnije da riješimo situaciju s Bolom." (Hina/S.Ve.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene