Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška situacija

Premijer o Agrokoru: Apeliram na sve da malo smire loptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić dali su izjavu vezano za situaciju u Agrokoru.

''Predstavnici Vlade često se sastaju s čelnim ljudima kompanija i ne bude sve na inetrnetu. Apeliram na sve da malo smire loptu. Nema razloga za dramu ili uznemirenost'', rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

Dodao je da za Agrokor prije svega odgovoran vlasnik. ''Interes države je da nema negativnih reperkusija na stabilnost sustava'', kaže premijer.

''Očekujem da uprava Agrokora donosi mudre i korisne odluke za kompaniju i sve njezine partnere'', poručuje.

Marić: Za sada situacija nije alarmantna

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da ima isti stav o ovom pitanju kao i premijer Plenković te dodao o poreznim dugovanjima u Agrokoru da postoji institut porezne tajne koji nikog ne isključuje. ''Porezna uprava ima intenzivnu suradnju i prati razvoj događaja kroz svoje službe. I mi u Vladi pratimo razvoj situacije u Agrokoru. Po pitanju poreznih odnosa, za sada, ponavljam za sada, nisu uočeni nikakvi pojavni oblici koji bi ukazivali na nekakvo izvanredno stanje na nekakve situacije koje su neuobičajene, odnosno koliko sežu u sferu toga što treba na neki način odmah alarmantno djelovati'', rekao je Marić.

''Spekulacije koje su se pojavile po pitanju iznosa visine poreznog duga treba demantirati, one ne stoje'', rekao je.

''Moja odgovornost ima veze i sa Agrokorom. Sigurno ću se u određenim segmentima izuzimati'', istaknuo je.

Na pitanje kakvo je trenutačno stanje u Agrokoru odgovara: ''Treba biti odgovoran. Postoje domaći i inozemni kreditori. Bez punog uvida s takvim iznošenjem stavova treba biti oprezan i odgovoran.''

Podsjetimo, teška situacija u Agrokoru već se danas odrazila i na zagrebačkoj burzi. Znatno su pale cijene dionica tvrtki iz koncerna koje su na burzi. Riječ je o Ledu, Jamnici, Belju, Zvijezdi i VUPIKU.

Od jutra stižu političke reakcije na situaciju u Agrokoru te na mogućnost da se država na neki način uključi u rješavanje problema koji ima teške posljedice za cijelo hrvatsko gospodarstvo. O stanju u Agrokoru raspravljalo se i na redovitoj sjednici Sabora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene