Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Tatjane Krajač

"Premijeru je u Saboru bilo lakše jer je oporba razjedinjena i bavi se sama sobom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor aktualnim prijepodnevom počeo je drugu po redu sjednicu u sadašnjem sazivu

Premijer Andrej Plenković i članovi njegove Vlade prvi put su odgovarali na upite saborskih zastupnika. Atmosfera se ugrijala pitanjima SDP-ovih zastupnika o slučaju Kalmeta i primanju stranke srbijanskog premijera Vučića u obitelj europskih pučana, ali i na pitanju o plagijatu ministra obrazovanja, Pave Barišića.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

Reporterka Nove TV Tatjana Krajač u vijestima se javila iz Sabora gdje ni danas nije bilo šefa oporbe Zorana Milanovića.

"Njegov plan je povući se u potpunosti iz Sabora nakon izbora novog šefa stranke. Mnogi su očekivali mnogo žešća pitanja. Na aktualcu nije bio cijeli klub zastupnika SDP-a što možemo pravdati unutarstranačkim izborima. Zastupnici SDP-a bi trebali vidjeti je li im bitnija stranka ili građani koji su ih birali. Pitanja je bilo iz različitih segmenata, a uglavnom su bila vezana uz lokalne sredine iz kojih zastupnici dolaze", kazala je Tatjana Krajač.

"Oporba se bavi sama sobom"

"Plenkoviću je bilo puno lakše jer je oporba, a prvenstveno SDP razjedinjena i bavi se sama sobom. Pitanja koja su dolazila iz SDP-a nisu bila toliko oštra kao što je Vlada očekivala. To što nije bilo Milanovića nije nikoga iznenadilo", kazala je Krajač.

Kazala je kako bi porezna reforma u drugom čitanju pred zastupnike mogla doći sljedeći tjedan.

"Proračun će doći na red tak kad ga Vlada usvoji što bi se trebalo dogoditi 8. prosinca. Do kraja ove sjednice treba biti izglasan proračun za sljedeću godinu, pto je po ustavnom roku 15. prosinac. Do tada će se raspravljati o rebalansu proračuna za tekuću godinu. Ministar Marić vjerojatno će se sutra pohvaliti dobrim stanjem u državnoj blagajni za što je velikim dijelom razultat toga što je Hrvatskom neko vrijeme vladala tehnička vlada", zaključila je Krajač.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene