454991
454991
454991
454991
454991

''Ako bi se s ovim svim kasnilo dva tjedna, onda bi se porezna reforma počela primjenjivati od 2018.''

  • , 26.10.2016., 20:52
  • Autor:
  • komentara

Ministar Marić bi mogao napokon odgovoriti na koje skupine, pogotovo kada se govori o plaćama, se odnosi povećanje tih plaća, koliko će biti velike. Naime, u zadnje se vrijeme često nagađalo kako će najbolje profitirati samci koji imaju velike plaće, a roditelji s dvoje ili troje, djece zapravo ostati na istom.

 
 
 
 
Mislav Bago o sutrašnjoj prezentaciji porezne reforme (Video: Dnevnik Nove TV)
Mislav Bago o sutrašnjoj prezentaciji porezne reforme (Video: Dnevnik Nove TV)

On, ali ni premijer Plenković nisu o tome željeli govoriti. Ali sasvim jasno, suvereno su danas pojašnjavali kako ide porezna reforma, ne samo oko plaća nego i oko PDV-a, poreza na dobit. On će vrlo vjerojatno dati puno konkretnih informacija ali neće još ulaziti u meritum, jer treba pripremiti još 20-ak zakona.

Već negdje sredinom sljedećeg mjeseca ti zakoni ulaze u saborsku proceduru, a premijer i ministar financija žele već s 1. siječnja da većina građana, pogotovo oni koji imaju veće plaće počinju dobivati i više novaca jer će im se neoporezivi dio smanjivati, a to je generator potrošnje, gospodarskog rasta,kako je to rekao premijer Plenković.

U kampanji je puno toga obećano - od smanjenja PDV-a do povećanja neoporezivog dijela plaće.

U pitanju jedino mogu biti rokovi, jer su i Plenković i Marić ovaj projekt uzeli kao projekt početka svog mandata, koji će označiti možda čak i cijeli njihov mandat. Mogući su sitni ustupci što se tiče Mosta, ali neće se dovesti u pitanje ona osnova tog poreznog paketa. Ako će se raditi, vjerojatno će se raditi sitni ustupci. I sam Marić je rekao da postoji 60 simulacija kod neoporezivog dijela plaća i tu se mogu raditi neki sitni ustupci.

To će se vjerojatno provući na način da već sljedeće godine se počne primjenjivati porezna reforma. Ako bi se s ovim svim kasnilo dva tjedna, ona bi se porezna reforma počela primjenjivati od 2018. A pitaj Boga bi li u tom slučaju bilo parlamentarne većine i koje. Onda je premijeru puno teže skupiti 76 potrebnih ruku za dobivanje potpore za poreznu reformu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se