Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza stručnjakinje

RETORIKA GLAVNIH AKTERA KRIZE 'Karamarko kontradiktoran, Petrov patetičan, Orešković igra na najjaču kartu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa stručnjakinjom za komunikaciju, Gabrijelom Kišićek, analizirali smo što su nam, svojom retorikom, proteklog tjedna poručili ključni politički akteri.

U tjednu političkih preokreta, komunikacija trojice ključnih političkih aktera bila je podjednako burna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ANALIZA MISLAVA BAGE 'Jasno je da je Petrov izuzetno ljut i bijesan. A premijer je očito procijenio da ovaj dan treba prespavati' Slika nije dostupna Branit će svoju čast Orešković: 'Ne mogu odstupiti jer tako bih priznao krivnju za lažne optužbe'

'U ovoj lakrdiji HDZ, na ovaj način, dalje ne može sudjelovati', kazao je Tomislav Karamarko.

'Ja ih izazivan neka se postroje u Saboru i neka pokažu da ne blefiraju', rekao je proteklog tjedna čelnik Mosta, Božo Petrov.

'Ovo će biti sada bitka za Hrvatsku', rekao je premijer Tihomir Orešković.

Buran politički tjedan i jednako burna komunikacija među ključnim akterima.

'Zapravo pokazuju nervozu u komuniciranju i kontradiktornost', komentirala je stručnjakinja za komunikaciju, dr.sc. Gabrijela Kišiček.

Karamarko - kontradiktoran

'Ako premijer traži da iz Vlade odstupe čelni ljudi dviju stranka na kojima počiva njegov premijerski status, onda mislim da to nešto nije u redu', kazao je Karamarko u utorak, a u srijedu, druga priča.

'Bilo bi zapravo najbolje da i premijer i Petrov i ja odemo iz Vlade', kazao je Karamarko u srijedu.

Stručnjakinja za komunikaciju napominje kako Karamarko iz dana u dan ide iz krajnosti u krajnost. Napominje i kako ponašanjem mnogo otkriva.

'Na početku je odavao svojevrsnu opuštenost pa čak i dobro raspoloženje, međutim ako ga se upita za nešto u što nije siguran, tada se zbuni, on ne može ad hoc, recimo to tako, dati odgovor na pitanje, a ostati siguran staložen, odlučan, samouvjeren', kaže stručnjakinja Kišiček.

Petrov - patetičan

'Mi smo spremni poginuti jedan za drugoga, a ne prodati se nekom', govorio je Petrov.

'Za njegovu retoriku, pogotovo sad u kriznim danima, karakteristična je ta svojevrsna blaga patetika, koja u nekim trenucima prelazi u nešto veću patetiku pa čak bismo rekli i dramatičnost. Vrlo lako ćemo i kod njega naići na kontradiktornosti u kratkom periodu', kaže stručnjakinja za komunikaciju.

'Ako je uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti moja ostavka, ja ću to prihvatiti. Ja sam osobno nudio svoju glavu i sad više ne znam zašto', rekao je Božo Petrov.

Orešković - igra na najjaču kartu

Premijeru Oreškoviću su jezik, kao i nepoznavanje političkog komuniciranja, i dalje najveća prepreka.

'Ove optužbe su lažne, teške. Ovo da sam ja nekako politizirao SOA-u, to je čisti spin. Ja sam došao tu da se bavim ekonomijom, gospodarstvom a ne sa SOA-om', govorio je Orešković.

'Spominje te laži i argumente kojima će se braniti, ali te argumente mi nismo čuli. Rekli bismo igra na najjaču svoju kartu, a to je poslovni segment', kaže Kišiček.

Sve poruke o interesu države, napretku i reformama, u ovakvoj komunikaciji, smatra stručnjakinja, ostaju tek puste političke parole.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene