Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O odnosu predsjednice i premijera

Analiza Ivane Petrović: "Kako su se Mesić i Sanader prepucavali, ovo zvuči kao kamilica"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV komentirala je današnje žestoke kritike koje je Vladi uputila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica je danas kritizirala Vladu poručivši kako već dvije i pol godine nema pravih rezultata.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

„Kad se sjetimo što su jedan drugom govorili Mesić i Sanader i kako su se prepucavali putem medija, ovo danas zvuči kao kamilica. Dužnost je upozoravati na negativnosti u društvu. Ovdje se više radi o interpretaciji. Ne bih se složila s premijerom koji kaže da predsjednica nije u predkampanji“, kaže Petrović.

Ističe kako je Grabar-Kitarović očito svjesna da, ako želi pobijediti, mora privući biračko tijelo i lijevog i desnog centra.

„Slažem sa da je tajming specifičan. U jeku afere Agrokor svi su se podijelili. Način na koji oporba komunicira je legitiman, ali njima tercu u tome drži i dio HDZ-a“, kazala je Petrović.

Urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV poručuje kako bi voljela da Predsjednica zatraži održavanje sjednice Vlade na temu gospodarstva.

Na pitanje može li Grabar-Kitarović računati na podršku HDZ-a na sljedećim predsjedničkim izborima, Petrović podsjeća kako premijer Andrej Plenković na takva pitanja ne daje konkretan odgovor.

„Ne znam može li računati na potporu HDZ-a jer potpora kandidatu je uvijek pragmatična, donosi se interesno i hladne glave. Siguran sam da ako se Predsjednica opet kandidira, bez potpore HDZ-a teško da će dobiti izbore“, kazala je Petrović.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene