Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok se njezin slučaj banalizira

Analiza Dnevnika Nove TV: Evo što je Janica Kostelić dosad učinila na svojoj funkciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osude na napad na Janicu Kostelić pristižu i danas. Hajduk je osudio nasilje i poručio da s državnom tajnicom za sport ima sjajnu suradnju. Oporba je organizirala performanse, a policija i sudstvo trpe kritike dijela javnosti.

Zbog članka 6. prekršajnog zakona - prošle godine privedeno je 997 osoba. Samo ove godine zbog istih prijestupa privedeno je njih 409.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bitno je biti aktivan Otvoren Europski tjedan sporta, stigli i premijer i ministri Slika nije dostupna U Dnevniku Nove TV Janica Kostelić prvi put pred kamerama o incidentu na Braču

Dok se slučaj Janice Kostelić počeo banalizirati, udruge se zgražaju.

"Ta situacija je neprihvatljiva, da se nekoga na takav način vrijeđa, seksistički omalovažava, a da istovremeno u društvu se nalaze ljudi, koji tumače da je to prihvatljivo možda u određenim okolnostima. To je neprihvatljivo u bilo kakvim okolnostima", smatra Željka Markić iz udruge U ime obitelji.

"Ono naravno što se onda kod nas dagađa da se sad izvlače i da se vraćamo u prošlost, što sam u početku i ja učinila dakle nikadfa se do sad nije ovako promptno reagiralo. Ali umjesto da se sad prepucavamo, ajmo od danas pa zauvijek da se na isti način reagira u slučajevima kad se ne radi o slavnoj sportašici nego o žrtvama obiteljskoj nasilji, bilo kome", poručuje Sanja Sarnavka iz udruge B.a.b.e.

Dnevnik Nove TV napravio je i analizu svega što je Janica Kostelić dosad učinila na svojoj funkciji.

- proračun za sport povećan je za 50 milijuna kuna, čime je krovnim organizacijama povećan za 22 milijuna

- donesen je Pravilnik o priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija u području sporta

- dano je mišljenje na sporne članke 46. i 47. Zakona o sportu nakon kojeg je sportska inspekcija krenula na teren i u tijeku je usklađivanje sa Zakonom o sportu nacionalnog te županijskih nogometnih saveza od kojih su se neki već i uskladili, a među kojima i HNS koji je promijenio Statut radi usklađivanja

- proveden je natječaj te će se do kraja lipnja donijeti odluka o raspodjeli sredstava za sufinanciranje programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti za što je u proračunu osigurano 1,4 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene