Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ana Bilić optužuje policiju

'Da su identificirali šleper na vrijeme Antonia je mogla biti spašena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Bilić, sestra nestale Antonije, smatra da je u postupanju policije u slučaju njezine sestre došlo do velikih propusta.

'Odgovorno tvrdim, imajući uvid u kaznenu prijavu da je došlo do velikih propusta u postupanju policije i da je upravo to razlog ovakvom držanju i postupanju glavnog osumnjičenog, kako u Hrvatskoj tako i u BiH', napisala je sestra nestale Antonije Bilić na stranici te grupe na Facebooku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treće suđenje Dragan Paravinja: 'Nisam ubio Antoniju Bilić, dokazi su mi podmetnuti' Slika nije dostupna Sestra nestale Antonije 'Samo čekam da izađem iz ovog 'filma' i zagrlim sestru'

'Naime, nakon sto je moja majka, Milka Bilić, sasvim uredno prijavila 08.06.2011. nestanak, kako to proizlazi iz kaznene prijave, policija je počela s kriminalističkim istraživanjem. U daljnjem tijeku došlo je do neosporne spoznaje o mogućem počinitelju, i to okrivljenom Draganu Paravinji i to isključivo identificiranjem kamiona tegljača u koji je Antonia ušla', napisala je Ana i dodala da postavlja pitanje MUP-u:

Da je policija na vrijeme identificirala šleper mogla je doći i do glavnog osumnjičenika i ne daj Bože da je točan iskaz glavnog osumnjičenika o tome da je ubio moju sestru Antoniju Bilić 'Kako je moguće da je potrebno vrijeme od 08.06.2011 (dan kada je glavni svjedok prijavio policiji da je Antonia 07.06.2011. ušla u sporni tegljač) do 21.06.2011. za identifikaciju tegljača? To je najveći propust koji je nedopustiv, posebno u vrijeme tehničke opremljenosti i mogućih identifikacijskih sredstava, a posebno kod činjenice da je policija odmah imala podatak da je Antoniju povezao tegljač.

Ana Bilić: Ne daj Bože da je točan iskaz glavnog osumnjičenika o tome da je ubio moju sestru Antoniu

Sve to proizlazi iz obrazloženja kaznene prijave. Uostalom, navedeno je da su nadzorne kamere u mjestu Crivac i Konjsko registrirale prolaz iz smjera Split - Drniš, pa opet isti tegljač kratko vrijeme nakon ulaska Antonie u smjeru Drniš - Split. Najinteresantnije od svega je to da su te iste kamere 07.06.2011. u vrijeme kada je Antonia nestala zabilježile samo taj jedini, isti tegljač na cesti', napisala je Ana.

Sestra Antonije Bilić kao najgoru stvar navela je da je policija imala i registracijski broj tegljača koji je isti dan snimljen na izlazu s autoceste A1. 'Ako je već tegljač bi osnovno identifikacijsko sredstvo počinitelja, kako i zaštopolicija nije odmah 9.6.2011. ili najkasnije 10.06.2011. identificirala i tegljač i vozača te u tajnosti došla do spoznaja o mogućem počinitelju?'

 

'Nezamislivo je da glavni osumnjičenik osam dana nakon Antonijina nestanka 15.06.2011.preuzima posteljinu i druge stvari iz kabine šlepera, a koji bi sigurno bili nesumnjiv dokaz o tragovima kaznenog djela. Sve su to propusti kojih je svjestan i glavni osumnjičenik, te je njegovo daljnje postupanje i negiranje bilo kakve veze s Antonijom Bilić upravo posljedica tig ogromnih propusta policije', stoji u pismu na Facebooku.

 

'Jednom rječju, da je policija na vrijeme identificirala šleper (za kojeg je znala da je Antonia u njega sigurno ušla, po iskazu glavnog svjedoka), mogla je doći i do glavnog osumnjičenika i ne daj Bože da je točan iskaz glavnog osumnjičenika o tome da je ubio moju sestru Antoniju Bilić, odnosno Antonia je već 9. ili 10. lipnja mogla biti spašena da je policija reagirala na vrijeme', zaključila je Ana Bilić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene