Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ MIAMIJA

Amerika vratila u Srbiju osumnjičenog za genocid u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni za genocid 1995. u Srebrenici vraćen je iz Sjedinjenih Američkih Država u Srbiju kako bi se suočio sa optužbama, objavili su u srijedu beogradski elektronski mediji.

Riječ je 44-godišnjem Srđanu Biliću kojeg su službenici imigracijske i carinske službe SAD (ICE) iz Miamija otpratili do Beograda gdje su ga predali srpskim vlastima, objavila je agencija Beta, pozivajući se na AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Palili i pljačkali kuće hrvatskih civila: Protiv dvojice bivših vojnika JNA podignuta optužnica za ratni zločin Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće"

Američki dužnosnici nisu objavili gdje je Bilić živio i koliko je dugo bio na teritoriju SAD, niti je poznato više detalja o njegovu sudjelovanju u ratu tijekom 90-ih.

Prema navodima ICE-a Bilić je bio pripadnik brigade bosanskih Srba umiješane u genocid u Srebrenici tijekom srpnja 1995. godine kada je pogubljeno oko 8.000 muškaraca i dječaka, dok je oko 30.000 žena i djece protjerano s tog područja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene