Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak izvorima

Američkog senatora oduševila lička djedovina, a posebno rakija i nakurnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava senzacija u mjestu Podlapače u Lici! U posjet im je stigao američki senator Mark Begich, čiji su preci u Ameriku odselili upravo iz tog mjesta. Senatoru se rodni kraj pradjedova iznimno svidio, a najavio je i poticanje američkih investicija u lokalni turizam.

Prvi put na djedovom pragu. Za senatora Begicha stare uspomene, ali nova poznanstva. "Vrlo sam uzbuđen. Krana je dobra, piće je dobro, a društvo je odlično!", istaknuo je Begich. Domaćim specijalitetima nije mogao odoljeti. Jedan ga je posebno iznenadio - rakija.

Pročitajte i ovo Bunar - 1 Za Dnevnik Nove TV Sin mještanina koji je pronašao tijelo bebe u bunaru: "Svi su užasnuti tim činom. On je bio van sebe" Pao avion u Lici glavni inspektor Novi detalji o padu aviona u Lici: "Poginuli su svi putnici. Olupina je jako oštećena u požaru"

"Jesam ponosan zato što je uspio u životu, jako sam ponosan!", istaknuo je Nikola Begić, rođak američkog senatora. "Gledajući u rođake, vidsim sličnosti. Mi Begićevi komuniciramo rukama i govorimo mnogo", rekao je američki senator.

Podlapača, kažu mještani, nikad nije ugostila političara ovakvog ugleda. Posebno su ponosni što je Begich jedini senator hrvatskih korijena u povijesti. "Svi smo nekako, na naki način radosni i znatiželji i drago nam je!", istaknuo je Tomo Begić.

"To je jedinstven doživljaj, to se dogodilo sad i tko zna kad će!", istaknuo je Tomica Matanić. I baš zbog toga senator kući na Aljasku nosi nove dojmove o domovini. "Supruag mi je ljubomorna što sam ovdje, ali vratit ćemo se", rekao je senator Begich.

Dok se ne vrati, potaknut će američke investitore na ulaganje u Hrvatsku. "Nema sumnje, to će biti turizam", dodao je. Na djedovinu će ga podsjećati originalni proizvod tradicionalni lički nakurnjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene