Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruke ohrabrenja

Američko veleposlanstvo: Mi plješčemo hrvatskoj vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je vlada u protekle dvije godine poduzela znatne napore u borbi protiv korupcije i Sjedinjene Države to pozdravljaju, istaklo je američko veleposlanstvo u Zagrebu u priopćenju, vezano uz vijest o godišnjem izvješću State Departmenta o stanju ljudskih prava.

'Hrvatska se, baš kao i SAD i mnoge druge zemlje, suočava s problemom korupcije, ali mi smo prepoznali značajne korake koje je hrvatska vlada poduzela u posljednje dvije godine u donošenju propisa koji omogućuju učinkovitiji kazneni progon slučajeva korupcije, što je dovelo do istraga i uhićenja dužnosnika čak i na najvišim razinama', kaže se u priopćenju ureda glasnogovornika veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

'Mi plješćemo vladi Republike Hrvatske na tim iznimnim naporima', ističe američko veleposlanstvo. Samo izvješće State Departmenta, od 38 stranica posvećenih stanju ljudskih prava u Hrvatskoj na tri govori o korupciji, navodeći kako zakoni predviđaju kazne za dužnosničku korupciju, međutim, 'vlada ih ne provodi uvijek djelotvorno, a korupcija ostaje ozbiljan problem'.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić? Aleksandar Vučić komentirao i presudu Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene