Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Daleko je dogurao

Američka tvrtka kupila Farmeron - aplikaciju osječkog genijalca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matija Kopić je aplikaciju Farmeron osmislio kako bi pomogao ocu pri poslovima na farmi u Viljevcu, a kada ju je stvarao, nije mu bilo ni na kraj pameti da će olakšati posao farmerima u čitavom svijetu.

Aplikaciju Farmeron, koju je osmislio Osječanin Matija Kopić i koju je CNN 2012. godine uvrstio među 'sedam najluđih stvari na internetu', upravo je preuzela korporacija Virtus Nutrition, američka tvrtka specijalizirana za proizvodnju stočne hrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon Dnevnika Nove TV Otkrio ih i CNN: Aplikacija za farmere uvrštena u '7 najluđih stvari na internetu'! Slika nije dostupna O njemu pisao i moćni Forbes Osječanin svojom aplikacijom pokorio svijet

Kopić je aplikaciju osmislio kako bi pomogao ocu pri poslovima na farmi u Viljevcu, a kada ju je stvarao, nije mu bilo ni na kraj pameti da će olakšati posao farmerima u čitavom svijetu.

'Još od studentskih godina sam se interesirao za područje tehnologije u poljoprivredi i proizvodnji hrane jer sam i sam došao iz jednog takvog okruženja i iz jedne ruralne sredine', rekao je svojedobno Kopić, o čijemu se uspjehu raspisao i magazin Forbes, ali i koji je od tadašnjeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića dobio odlikovanje zbog zasluge za izumiteljstvo u poljoprivredi.

'Za svaku životinju korisnik može brzo saznati kakav je reprodukcijski status, je li zdrava, koje aktivnosti nad njom treba izvršiti, obrezati joj papke ili ju cijepiti protiv nekakve bolesti', objasnio je Kopić aplikaciju koju je izradio 2010. godine.

Financijski iznos akvizicije nije navaden, no kada je Virtus Nutrition u pitanju, vrijedi istaknuti da je dio veće grupacije čiji je vlasnik Matt Swanson, biznismen i filantrop smješten u kalifornijskom Turlocku.

Farmeron će ostati zasebna kompanija, a Kopić na poziciji izvršnog direktora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene