Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Budućnost je u EU"

Aleksandar Vučić: "Srbija prvi put ima trgovinski suficit s Hrvatskom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija prvi put ima suficit u trgovini s Hrvatskom, izjavio je u ponedjeljak navečer srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, rekavši da je petina izvoza srbijanskog gospodarstva plasirana u zemlje regije.

"Uvijek smo bili visoko uvozno ovisni, a danas imamo mnogo toga što izvozimo, i na to sam vrlo ponosan", rekao je Vučić u intervjuu za komercijalnu provladinu TV Happy, ne pricizirajući o kojim je postocima i iznosima riječ.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

Navodeći da Srbija 20 posto izvozi u zemlje regije "i sa svima ima suficit u trgovinskoj razmjeni", Vučić je, aludirajući na susret Putina i Trumpa, ukazao kako je dobro, ako se govori o odnosu velikih sila, kad su "veliki igrači u boljim odnosima, jer kad se slonovi gledaju poprijeko, mi stradamo u svakom slučaju".

Govoreći o poziciji Srbije u Europi i svijetu, srbijanski predsjednik ponovio je stajalište da će Beograd nastaviti politiku prijateljskih odnosa s Moskvom, ali da je budućnost Srbije u EU-u.

"Kao što Rusima moram uvijek kazati 'hvala na svemu', moram istaknuti da mi i dalje gotovo 70 posto izvozimo u zemlje EU-a, i to nam je i dalje izuzetno važno", rekao je Vučić.

"Dobro je da imamo jasnu spoznaju gdje smo i tko smo i kako se trebamo ponašati, a kako sada stvari stoje, mislim da ćemo se moći ponašati kao i do sada i voditi svoju politiku", rekao je u intervjuu za TV Happy predsjednik Srbije Vučić, naglasivši da je vojna neutralnost suverena odluka Srbije. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene