Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prerezali užad

Aktivisti oslobodili stotine plavorepih tuna kod Ugljana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija 'The Black Fish' sudjelovala je u oslobađanju stotina tuna iz uzgajališta kod otoka Ugljana.

Prije tjedan dana nepoznati je počinitelj na uzgajalištu tune kod otoka Ugljana prerezao konop koji je držao mrežu za konstrukciju kaveza pod površinom mora. Nepoznato je koliko je ribe tada pobjeglo iz uzgajališta, a da se radi o namjernom činu oštećenja konopa, očito je, rekli su za Dnevnik.hr iz PU Zadarske. Policija provodi istragu, no u tunogojilištu kažu da im iz kaveza ne nedostaje ni jedna riba, ali da ne žele javno istupiti jer bi time pridali važnost nemilom događaju. Dodali su da će se javnosti uskoro obratiti na konferenciji za novinare. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Ugljanom odjeknula snažna eksplozija: Jedna osoba prevezena u bolnicu Slika nije dostupna Povratak Prebega Plenković razgovarao s oslobođenim Hrvatom: "Radujemo se svi što se sutra vraća u Hrvatsku"

Odgovornost za čin preuzela je organizacija 'The black fish', koja se na svojoj web stranici pohvalila 'oslobađanjem stotina ugroženih plavorepih tuna' kod otoka Ugljana. 'Članovi naše organzacije uspjeli proći neopaženo kraj osiguranja i kasno navečer ući u vodu kako bi oslobodili ribe', stoji na stranici.

>> Povijesni rekord: Tuna prodana za 560.000 eura!

'Plavorepa tuna jedna je od najvećih i najbržih riba na svijetu i jedna od najugroženijih vrsta tune. Posljednjih godina ova se riba u Sredozemnom moru pretjerano lovi kako bi zadovoljila, uglavnom, daleko azijsko tržište', pišu iz organizacije 'The black fish', te upozoravaju na sumnjivu industriju u Hrvatskoj.

'The Black Fish djeluje u Hrvatskoj proteklih nekoliko tjedana istražujući kontroverznu industriju prerade tune u ovoj zemlji', stoji u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene