Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje Platforme 112

"MUP radi pritisak na volontere koji pomažu izbjeglicama! Kaznite one koji krše ljudska prava, ne one koji ih štite"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti Platforme 112 u utorak su poslali priopćenje u kojemu izražavaju zabrinutost zbog, kako kažu, pritisaka koje MUP čini na aktiviste, volontere i sve koji pomažu izbjeglicama

Iz Platforme 112 u priopćenju podsjećaju da je prošlog tjedna donesena nepravomoćna presuda Draganu Umičeviću, volonteru udruge Are You Syrious? zbog pomaganja migrantima u nezakonitom prijelazu državne granice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Sara Kekuš, Tajana Tadić, Antonia Pindulić NAKON PRESUDE EUROPSKOG SUDA CMS: ''Od Plenkovića očekujemo hitnu smjenu odgovornih za smrt male Madine - ravnatelja policije, načelnika za granicu, ministra Božinovića i državne tajnice''

Osuđuju ponašanje Ministarstva unutarnjih poslova i Vlade RH koji, kažu pokušavaju zastrašiti pa i kriminalizirati prvo ljude u pokretu, a potom i sve one koji tim ljudima pružaju podršku.

"Postavlja se pitanje i tko će zaustaviti druga kršenja ljudskih prava, ako se već sada vidi kako MUP niti ne odgovara na upite neovisnim institucijama koje traže odgovore. Također, Platforma 112 poziva premijera Plenkovića i ministra Božinovića da hitno zaustave ove intenzivne napade MUP-a na organizacije za zaštitu ljudskih prava, omoguće istrage nezavisnih institucija te kazne one koji ljudska prava krše, a ne one koji ta prava štite.", poručuju iz Platforme 112.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene