Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša, kiša i još kiše

Vremenska prognoza: Evo kada nas očekuje sunčano vrijeme!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjenljivo, u unutrašnjosti ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, uglavnom u kopnenim krajevima te u Dalmaciji gdje su mogući i jači pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vremenska karta za petak upozorava na nastavak slabljenja ciklonskog vrtloga u Sredozemlju, premda sjevernija anticiklona neće uspjeti počistiti sve njegove tragove. Što znači ponešto ljepše vrijeme od onog iza nas, no poprilično daleko od idealnog.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Saharski pijesak stigao do Hrvatske Objavljene satelitske snimke Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena"

Promjenljivo, u unutrašnjosti ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, uglavnom u kopnenim krajevima te u Dalmaciji gdje su mogući i jači pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar rušio stabla, munja zapalila okućnicu, tuča nanijela nepovratnu štetu

U unutrašnjosti će zapugati slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena, podno Velebita i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, a prema jugu vjetar uglavnom slab promjenljiva smjera.

U Zagrebu ujutro 17°C, a popodne pristojna 24 Celzijeva stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka u kopnenom djelu zemlje biti će od 19 do 24 °C, dok će na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 24 i 28°C, javlja DHMZ.

U Istri na Kvarneru i u velebitskom podgorju pretežito sunčano, toplije nego prijašnjih dana, na dosegu 25 stupnjeva, a usto će i bura oslabjeti, pa će mnogima takvo vrijeme goditi. U Gorskom kotaru i Lici ipak oblačnije, moguće i malo kiše ili pljuskova, a usto i svježe, pa će popodnevna temperatura biti jedva 20 stupnjeva.

Najsunčanije u ovom nesunčanom danu biti će u Dalmaciji gdje su mogući i lokalni pljuskovi, a u dubrovačkom primorju i grmljavine. Popodnevna temperatura viša od 25 stupnjeva. Puhat će slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, povoljan za plovidbu.

VIKEND

Ono što sve posebice zanima je kakvo nas vrijeme očekuje za vikend. Ako ste se nadali da će ovaj konačno biti suh, bez kiše i povoljan za šetnju i druženja na otvorenom, ništa od toga.

Potop: 191 mm kiše palo na Dubrovnik, u Puli vjetar odbacio auto!

Vikend će u kopnenoj Hrvatskoj donijeti sunčano i ugodno toplo vrijeme, uz mjestimične pljuskove u subotu, a u gorskom dijelu i u nedjelju. To će se nastaviti i u ponedjeljak. I na Jadranu, vikend će donijeti više sunčana vremena, pljuskovi mogući samo na jugu zemlje.

U unutrašnjosti promjenljivo, prijepodne i pretežno, oblačno s mjestimičnom kišom. Vjetar uglavnom slab, na sjevernom Jadranu ponegdje umjerena, podno Velebita i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, na Jadranu između 17 i 22. Najviša dnevna od 17 do 23, na Jadranu između 24 i 28°C.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene