Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožena nacionalna sigurnost

'Ako se privatizira Imunološki, što je sljedeće? Vojska? Policija?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gošča Dnevnika Nove TV bila je Lidija Jagarinec, sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu.

Kako ste doživjeli odluku Ministarstva da se povuče HALMED-ova odluka o oduzimanju dozvole?

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvije serije Povlači se poznati lijek iz ljekarni: HALMED objavio detalje Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

Pozdravljam odluku, ali moram postaviti pitanje - gdje su bili o 2013. do danas? Ali u svakom slučaju, da su napravili ogromnu stvar - jesu.

I HALMED je danas izašao u javnost, rekli su da sve što je proizvedeno u Imunološkom zavodu pod ovim uvjetima može biti opasno po zdravlje ljudi.

Naravno da HALMED radi po svojim regulativama, ali koliko je meni poznato, nisam dobila nijednu informaciju da je povučen bilo koji proizvod Imunološkog zavoda. Neka HALMED samo pokaže nuspojave koje su se pojavile u našim proizvodima, a koje imaju evidentirane. Mislim da je to jedino čime možemo otkloniti sumnju u proizvodnju koju imamo.

HALMED početkom travnja izlazi na ponovni očevid u Imunološki zavod

Ali ulaganja mora biti, ovako ne možete dalje...

Ovako sigurno ne možemo dalje, ali mi to govorimo već dugi niz godina i sigurno je da možemo započeti tu proizvodnju. Ali za nastavak proizvodnje, za ozbiljnu i stratešku proizvodnju potrebni su nam novi prostori.

Imunološki zavod od strateškog je interesa za hrvatsku državu, to je rekla i Vlada. Mnogo se sumnji otvorilo u to da netko namjerno uništava Imunološki zavod. Je li to i vaše mišljenje?

Ne mogu se oteti dojmu da je to tako. Ja od '93. smatram da nismo trebali postati trgovačko društvo. Jer ako se privatizira Imunološki, što je sljedeće? Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu? Koja je razlika? Vojska? Policija? Što? Ako je nešto od strateškog interesa, na koncu konca u svom sektoru u kojem proizvodimo biološko oružje, praktički nam je ugrožena i nacionalna sigurnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene