Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici splitskog vodovoda

"Ako pošaljemo cisternu, voda će se u njoj smrznuti - imat će kockice leda za viski"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Užarili su se telefoni dežurne službe splitskog vodovoda i kanalizacije.

Zbog niskih temperatura na splitskom je području zamrznuta voda u oko tri posto vodovodnih priključaka te je zbog toga desetak tisuća stanovnika ostalo bez mogućnosti korištenja vode u domovima, doznaje se u nedjelju od Božidara Čapalije, pomoćnika direktora za tehnička pitanja u splitskoj tvrtki "Vodovod i kanalizacija".

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

"Temperatura zraka na splitskom području i danas je u prijepodnevnim satima u Splitu ispod ništice i stvara poteškoće u vodovodnim cijevima u kojima se smrzava voda, no nema mogućnosti da se ti problemi riješe prije nego što poraste temperatura i otopi se zamrznuta voda u cijevima", rekao je Čapalija.

Po njegovim riječima, danas u poslijepodnevnim satima na splitskom se području očekuje porast temeprature iznad ništice što će pridonijeti prevladavanju poteškoća koje uzrokuju niske temperature.

Službe nemoćne

Dežurni službenik u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju iznio je ranije svu nemoć službi koje muku muče s hladnoćom.

"Što da vam kažem, zovu svi, i sa Kile i sa Marjana, Kaštela, Pazigrada... Zamrzlo je svugdi, nema odakle nismo primili prijavu...I ove kvarove bi vam mi otklonili u roku dana, a sada, što reći. Smrzlo je, nema vode. Evo da ljudima i pošaljem cisternu, voda će se u njoj smrznut. Imat će leda, kockice leda za u viski", pokušao je za Slobodnu opisati stanje na terenu službenik Vodovoda i kanalizacije.

Kaže kako se ovakva situacija nije dogodila proteklih 50 godina.

"Zavladala je panika, zovu svi, šaljemo pomoć, no nemoćni smo. Čudo je od kvarova, a što će tek biti kada se cijevi odmrznu, pišat će na sve strane..."kaže službenik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene