Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužvama nije kraj

Ako niste uspjeli spojiti produženi vikend, evo kad je najbolje krenuti na put

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdan Tijelova, prvi dan ljetnih praznika i za mnoge početak produljenog vikenda, obilježio je povećani promet na hrvatskim cestama.

Na graničnim prijelazima nije se ponovio uskrsni scenarij. Čekanja su danas bila umjerena, a turisti više - manje strpljivi. Ulazimo u sezonu kada će sve više ljudi putovati hrvatskim cestama prvenstveno prema jugu. Gužve će postajati sve veće.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Vraćen dio usluga HAK-a - 1 Izvješće HAK-a Sanacija prometne nesreće obustavila promet: U dijelu zemlje zbog utrke biciklista zabrana vozila

Reporterka Barbara Štrbac u Dnevniku Nove TV javila se uživo iz Hrvatskog autokluba te izvijestila o predviđanjima i savjetima HAK-a za nadolazeće ljetne gužve.

Ivana Mišlov iz HAK-a ističe kako ovo nije kraj prometnih gužvi za produženi vikend.

„Obzirom da velik dio građana nije uspio spojiti blagdan s vikendom, gužve očekujemo i sutra . Promet će biti pojačan već od podneva do 17,18 sati“, kazala je Mišlov i dodala kako se gužve očekuje i zbog povećanog broja turista u lipnju.

Turisti fotografiraju prirodu

Na pitanje je li umjesto autoceste bolje putovati starim cestama, Mišlov poručuje kako je autocesta definitivno brža, ali tu postoji i veća opasnost od prometnih nezgoda.

„Uz staru cestu definitivno je ljepša priroda što dodatno usporava promet jer stranci često zastanu i fotografiraju znamenitosti“, kaže Mišlov.

Što se tiče ljeta, iz HAK-a očekuje da će sezonske gužve početi 10. srpnja i trajati do blagdana Velike Gospe.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene