Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I 3 godine zatvora

Ako nekoga uvrijedite na internetu možete dobiti kaznu i do pola MILIJUNA kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog objave na društvenim mrežama, 36-godišnjak je zaradio optužnicu splitskog Općinskog državnog odvjetništva, i to zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Kazneni zakon za ovo propisuje zatvor i do tri godine. A oni koji nekoga kleveću, sramote ili uvrijede mogu se suočiti s visokim novčanim kaznama koje se penju i do pola milijuna kuna! Uvrede, klevete, sramoćenje... Teške riječi na internetu tako mogu skupo koštati.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Objava na Facebooku 36-godišnjaka je koštala optužnice zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju. Komentar na društvenoj mreži mogao bi ga zatvoriti iza rešetaka i do tri godine.

OPREZ Čuvajte se ovakvih manijaka s Facebooka!

A zbog internetske objave saborski zastupnik Nenad Stazić morao se javno ispričati Željki Markić. Privatna tužba može se podići za pisanje na društvenim mrežama, forumima, komentarima ... Od prošle godine sramoćenje, uvrede i klevete izrijekom su proširene i na internet.

'Zbog sve veće raširenosti i dostupnosti interneta i sličnih načina komunikacije smatrali smo važnim da izrijekom propišemo računalne mreže ili sustave kao modalitet počinjenja ovih kaznenih djela', rekla je Ana Vlahović Stanić, voditeljica Odjela za propise materijalnog kaznenog prava Ministarstva pravosuđa.

Svaka neprimjerena riječ može nekoga povrijediti, ali i skupo koštati. Napisana ili izgovorena - o svakoj treba dobro razmisliti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene