Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujno nevrijeme

NAPORAN dan za spasioce: Spašavali kupače i surfere, teglili jedrilice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnjeg nevremena na sjevernom Jadranu, praćenog jakim vjetrom i kišom, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestilo je o nizu akcija koje je poduzela riječka Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Tako je jučer prijepodne u blizini Maloga Lošinja pronađeno i do veza dotegljeno pokvareno plovilo, a nešto prije 16 sati kod Umaga je spašen kupač kojega je vjetar na jastuku za plivanje nosio prema Italiji.

Zbog jakoga nevremena spasioci nisu mogli isploviti prema jedrilici koja se nasukala kod Umaga. Dva su člana posade doplivala do luke. Spasioci su pomogli su u neutraliziranju zagađenja uslijed izlijevanja 15 litara goriva iz tanka jedrilice.

U Fažanskom kanalu pronađen je i spašen surfer, a kod Lovrana još dvojica, dok je kod Novog Vinodolskog spašena posada i brodica koja je plutala zbog kvara motora.

Pročitajte i ovo Poplava u Francuskoj Velika tragedija Oca i dvoje djece odnijela poplava dok su pokušavali prijeći most: Sedmero ljudi nestalo u velikoj oluji koja je pogodila europsku zemlju Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi

>> Pogledajte kako je olujno nevrijeme stiglo do Hrvatske

Signalna raketa ispaljena s mora nedaleko malološinjske plaže otkrila je spasiocima položaj obitelji (roditelji s dvoje djece) na gumenjaku, a oko 18 sati spašena je osoba iz prevrnute jedrilice u Košljunskom zaljevu na otoku Pagu.

>> OLUJNO NEVRIJEME: Velika FOTOGALERIJA čitatelja Dnevnik.hr-a

Ekipa Hitne pomoći u isto je vrijeme pomagala muškarcu koji je iz prevrnute sandoline uspio doplivati na obalu na otoku Cresu, a dotegljena je jedrilica koja je zbog puknutog jarbola plutala na moru između Cresa i Krka.

Naporan radni dan spasioci su okončali pronalaskom dvije osobe na gumenjaku koje su oko 20,40 sati neozlijeđene prevezene u Bašku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene