Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno za Matiju

Pomozite Matiji da pobijedi zloćudni tumor: "Do srpnja ove godine živio je život punim plućima, a onda..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zloćudni tumor preko noći je promijenio život Matije Raosa.

U srpnju ove godine preko noći se promijenio život Matije Raosa, do tada zdrava i aktivna mladića koji je živio život punim plućima. Sredinom ljeta Matiji je dijagnosticiran zloćudni tumor.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas"

Prvi simptomi bolesti pojavili su se u svibnju, a blage probavne promjene i povremena bol s vremenom su postajali sve agresivniji. Nakon biopsije i niza drugih pretraga Matija je smješten na onkološki odjel KBC-a Rebro gdje su liječnici počeli s provedbom terapije.

U idućim tjednima Matiju čekaju novi ciklusi kemoterapije i brojne pretrage zbog kojih je iscrpljen zdravstveno, ali i financijski.

Kako piše organizator prikupljanja pomoći za Matiju, "zbog dodatnih komplikacija s probavnim sustavom Matija uopće ne može jesti, osim intravenozno, te do daljnjega mora biti pod stalnim liječničkim nadzorom, ne može napustiti bolnicu i nažalost nije u mogućnosti stvarati nove prihode".

Osim klasičnog liječenja, potrebna mu je i dodatna, skupa terapija. Matija unaprijed svima zahvaljuje na pomoći, a kako bi oporavak bio što uspješniji, moli za mir te da se sva komunikacija usmjeri na broj 091/1946-604, stoji na stranici generosity.com preko koje se prikuplja pomoć za njegovo liječenje.

Ukoliko želite pomoći Matiji da pobijedi zloćudni tumor, to možete učiniti preko OVOG LINKA.

"On je jedan poseban čovjek"

Danas se o posljednih nekoliko mjeseci na svom Facebook profilu oglasio i sam Matija. Napisao je da su mu bili najteži u životu, kao i da se njegov život u potpunosti promijenio u samo nekoliko dana. U objavi je i sam pozvao one koji mogu da mu pomognu u procesu oporavka. Na kraju je zahvalio prijateljima koji su pokrenuli kampanju i koji mu pomažu u prikupljanju sredstava.

U kampanju za pomoć Matiji uključili su se njegovi brojni prijatelji i suradnici.

"Naš Matija Raos je jedan poseban čovjek. Svojim osmjehom obasjava sve oko sebe, od kad ga znam, nikad mu ništa nije predstavljalo prepreku, uvijek pozitivan, spreman pomoći, saslušati, inspirirati.
Sada je vrijeme da i mi njemu pomognemo da iz ove bitke izađe kao pobjednik! Zajedno za Matiju", stoji u jednoj od objava na Facebooku.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene