Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Briga o zdravlju

Saborski zastupnici mjerili šećer u krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akciju je prvi podržao Josip Leko, predsjednik Sabora, a priključili su mu se i ostale kolege iz saborskih klupa.

Saborski zastupnici su prije sjednice mjerili šećer i tako se uključili u akciju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga i Veleposlanstva Kraljevine Danske koji su organizirali ovu i niz drugih aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana šećernih bolesti. Akciju je prvi podržao Josip Leko, predsjednik Sabora, a priključili su mu se i druge kolege, kao i veleposlanik Kraljevine Danske Poul Erik Dam Kristensen.

Pročitajte i ovo Stegovne mjere u Saboru "Saziv stegovnih mjera" Saborski zastupnici ruše rekorde u - opomenama. Pogledajte koja je petorka dosad najviše kažnjavana Slika nije dostupna Zoran Vinković rekorder Rad zastupnika u posljednjih godinu dana: Karamarko se za riječ javio 4 puta

>> 'Trčanjem mijenjamo dijabetes'

Mjerenju se pridružila predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Romana Jerković, zatim Gordana Sobol, te saborski zastupnici Branko Vukšić, Goran Marić, Josip Đakić, Ante Kulušić, te ostali zastupnici. Josip Leko je naglasio važnost organiziranja ovakvih akcija jer, kako je istaknuo, u svijetu danas živi više od 250 milijuna osoba sa šećernom bolešću, a bez koordiniranog djelovanja u borbi protiv ove bolesti očekuje se i porast oboljelih.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene