Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

119 stranaca ilegalno prebacili u EU

AKCIJA "TIR" Policija i Uskok razbili lanac krijumčarenja ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv jednog Afganistanca, desetero hrvatskih te jednog državljana Bosne i Hercegovine koje sumnjiči da su preko granice Europske unije prebacili 119 stranaca.

Osim za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj tužiteljstvo osumnjičene tereti da su djelovali u sastavu tzv. zločinačkog udruženja što je teža kvalifikacija kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

Uskok tvrdi da su se osumnjičenici od 21. rujna do 25. listopada ove godine u Zagrebu, prema ranijem dogovoru, "povezali u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku te potom u Sloveniju i druge zemlje Europske unije".

U tom su razdoblju navodno u osam navrata iz Srbije u Hrvatsku prebacili 119 stranih državljana za što su primili najmanje 127.000 kuna i 17.700 eura koje iznose su podijelili prema ranijem dogovoru i ulogama u zločinačkom udruženju.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda je na Uskokov zahtjev odredio jednomjesečni istražni zatvor Afganistancu Sherzadu Shaidu Hilalu te hrvatskim državljanima Miodragu Bogdanu i Ediu Bradariću. Svi su zadržani zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a Afganistanac i zbog opasnosti od bijega. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene