Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dubini od 140 metara

DRAMATIČNA AKCIJA SPAŠAVANJA NA VELEBITU HGSS-ovci spasili mladog speleologa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju se na Velebitu odvijala dramatična akcija spašavanja mladog speleologa u kojoj je sudjelovalo 38 pripadnika HGSS-a.

HGSS je na svom Twitter profilu objavio kako je unesrećeni speleolog vani.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

'U dobrom je stanju. Akcija spašavanja završena. Pazite na sebe', napisali su.

A kako su ranije izvijestili, 'prilikom istraživanja jame Klementina na srednjem Velebitu, na dubini od 140 metara, speleologa iz Karlovca (22 godine) priklještila je stijena koja se zbog uskih kanala odlomila na njega. U nemogućnosti da mu pomognu, kolege koji su bili s njim u jami su jučer u 20,30 h uspjeli pozvatu u pomoć HGSS', stoji u priopćenju.

U dramatičnoj akciji sudjelovalo je 38 pripadnika HGSS-a.

'Najprije se do njega spustila ekipa koja ga je uspjela osloboditi iz kamenog odrona i liječnica HGSS-a koja ga je pregledala i zbrinula', napisali su. Speleolog koji nije bio teško ozlijeđen u jami je bio pod liječnićkom paskom dok je trajala priprema za transport prema gore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene