446552
446552
446552
446552
446552

DRAMATIČNA AKCIJA SPAŠAVANJA NA VELEBITU HGSS-ovci spasili mladog speleologa

  • , 14.08.2016., 09:31
  • Autor:
  • komentara

U nedjelju se na Velebitu odvijala dramatična akcija spašavanja mladog speleologa u kojoj je sudjelovalo 38 pripadnika HGSS-a.

 
 
 
 
Vježba HGSS-a u Paklenici (Dnevnik.hr) - 4
Vježba HGSS-a u Paklenici (Dnevnik.hr) - 4

HGSS je na svom Twitter profilu objavio kako je unesrećeni speleolog vani.

'U dobrom je stanju. Akcija spašavanja završena. Pazite na sebe', napisali su.

A kako su ranije izvijestili, 'prilikom istraživanja jame Klementina na srednjem Velebitu, na dubini od 140 metara, speleologa iz Karlovca (22 godine) priklještila je stijena koja se zbog uskih kanala odlomila na njega. U nemogućnosti da mu pomognu, kolege koji su bili s njim u jami su jučer u 20,30 h uspjeli pozvatu u pomoć HGSS', stoji u priopćenju.

U dramatičnoj akciji sudjelovalo je 38 pripadnika HGSS-a.

'Najprije se do njega spustila ekipa koja ga je uspjela osloboditi iz kamenog odrona i liječnica HGSS-a koja ga je pregledala i zbrinula', napisali su. Speleolog koji nije bio teško ozlijeđen u jami je bio pod liječnićkom paskom dok je trajala priprema za transport prema gore.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se