Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popularna cijena

Akcija privukla građane: Obitelji uživale u razgledavanju Plitvica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pun pogodak Nacionalnog parka Plitvice za ovaj produženi vikend! Ulaznica od 100 kuna brojnim obiteljima s djecom bila je dodatni motiv za posjet najstarijem hrvatskom nacionalnom parku, a posjetitelji su stigli iz svih krajeva Hrvatske. Za većinu djece bio je ovo prvi susret sa svjetski poznatim prirodnim fenomenom.

Mnoge su hrvatske obitelji iskoristile priliku i uz popularnu cijenu ulaznice uživale u obilasku Plitvičkih jezera. 'Mislim da je to fenomenalno, trebalo bi biti češće,i po zimi kad je snijeg i bijeli ugođaj', kazao je Krešo Čubrić iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Videopoziv 22.10.2023. Poziv Domagoja Mikića Deseteročlana obitelj živjela ilegalno u 26 kvadrata bez struje, tople vode i osnovnih potrepština: Zbrinuti su u manje od 24 sata nakon posjeta ekipe Dnevnika Nove TV

Za većinu djece ovo je bio prvi obilazak najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka, a bili su oduševljeni. I mnogi stranci odabrali su jesen za uživanje u ljepotama Plitvica s djecom. 'Jako je lijepo, oduševljeni smo prirodom', kazao je Thomas iz Švicarske.

>> Plitvička jezera uz bok velikim turističkim mjestima na obali

S obzirom na velik interes - i sljedeće godine na Plitvicama se planira slična akcija. 'Ovo je nekako bila žetva sezone, zapravo imali smo jako, jako dobru sezonu i onda smo to napravili kao krunu i omogućili hrvatskim građanima da isto pogledaju ove ljepote. Nastojat ćemo tako svake godine', kazala je Lidija Bertović, ravnateljica NP-a Plitivčka jezera.

Za mnoge, Plitvice su najljepše u jesen kada se priroda poigra s bojama. Još nije kasno za uživanje u romantičnoj šetnji prekrasnim krajolikom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene