Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Volonteri im donijeli božićne darove

Akademska pijanistica s obitelji živi bez grijanja, struje, vode i WC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darovi su stigli i obitelji Nekić iz zadarskog zaleđa čija teška životna situacija nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Obitelj akademske pijanistice Miriam Nekić ne može platiti ni osnovne životne potrepštine. Njezine dvije djevojčice ovu će zimu provesti u trošnoj kućici bez grijanja i sanitarnog čvora.

Pročitajte i ovo Rizik od siromaštva - 4 Rizik od siromaštva Sve nas više jedva spaja kraj s krajem, Plenković kaže da izmišljamo: "To su pokušaji fabriciranja kriza kojih u Hrvatskoj realno nema" Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali

Promrzlih prstiju, na starom, oronulom klaviru, akademski obrazovana pijanistica svira svojoj jedinoj publici. Uskoro će Božić, a ova obitelj ima samo jednu želju. 'Da imamo novu, normalnu, sagrađenu kuću koja je samo naša. I dvorište, jer ova sada ga nema', rekla je Miriam Nekić.

Toalet dijele s domaćim životinjama

Julija je odlična učenica drugog razreda osnovne škole. Zadaću piše na koljenima. Po vodu odlazi k susjedu, a toalet dijeli s domaćim životinjama. Snježne radosti za nju znače samo promrzle prste. 'Na WC idemo u prirodu, isto kao da smo životinje i ništa drugo. Ista stvar', objasnio je suprug Ivica Nekić.

Kuhinja im je u dvorištu. Tanjure nemaju, a na istrošenoj peći jedva uspiju skuhati čaj i malo ugrijati ruke. 'Što se tiče grijanja to nam je najteže, tu je velika, dvostruka prostorija, koja se jako teško ugrije', rekla je Miriam. Novca za novu nemaju. Ivica pokoju kunu zaradi prodajući povrće, a za talentiranu Miriam posla nema. 'Ima dvije muzičke škole u Zadru, međutim ništa nije bilo od toga', rekla je.

No, Božić je ove godine u njihovu kuću stigao ranije. Iz Zadra su stigli darovi. 'Mi smo zaista doživjeli Božićni duh. U pravom smislu riječi i za mene je danas Božić proslavljen', rekla je organizatorica volontera Hana Medin. Na ovakvo dobročinstvo, suze je teško bilo suspregnuti.

Ukoliko želite pomoći obitelji Nekić, možete to učiniti tako da nazovete Hanu Medin na broj telefona 098/132-93-80.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene