Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Potkopavanje provedbe pravde'

AI zabrinut zbog glorificiranja 'Oluje' i premijerkine počasti generalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amnesty International izrazio je 'veliku zabrinutost' zbog počasti koju je predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor nedavno odala dvojici hrvatskih generala osuđenim zbog ratnih zločina nad Srbima i 'glorificiranja' vojno-redarstvene operacije Oluja.

'Amnesty International jako je zabrinut i smatra da bi takve izjave (...) koje glorificiraju operaciju 'Oluja' i osobe koje se smatra odgovornim za ratne zločine počinjene u okviru te operacije mogle poslati političku poruku koja bi mogla potkopati provedbu pravde', ocjenjuje AI a prenosi agencija AFP. 'To može obeshrabriti (hrvatski) pravosudni sustav da istražuje i sudi za zločine počinjene tijekom operacije 'Oluja', dodaje AI.

Kosor je u petak na obilježavanju 16. godišnjice operacije "Oluja" u Kinu "posebno" pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, što je nekoliko stotina uzvanika pozdravilo dugim pljeskom.

Njezinu izjavu osudili su srbijanski predsjednik Boris Tadić i čelnik srpske manjine u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

 

Pročitajte i ovo Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene" Ilustracija Potrošačka prava Građani u Njemačkoj sve teže dolaze do gotovine: Plaćate li radije kešom ili karticom?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene