Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnoviji izvještaj

Agrokor se pohvalio stabilizacijom veleprodaje i rastom broja kupaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agrokor je predao izvješće o gospodarskom i financijskom stanju te o aktivnostima izvanredne uprave u Agrokoru d.d. za izvještajno razdoblje od 11. srpnja do 10. kolovoza 2017.

Agrokor se u najnovijem izvješću pohvalio stabilizacijom veleprodaje i rastom broja kupaca. Značajno su, navode, poboljšane likvidnost i stabilnost poslovne grupe Poljoprivreda.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Slika nije dostupna Reakcija na izvješće o Agrokoru Oglasila se Vlada: "Izvješća jasno pokazuju dubinu i težinu problema koje je u Agrokoru stvorio Todorić"

''U razdoblju prije pokretanja postupka izvanredne uprave poslovna grupa Maloprodaja i veleprodaja je imala značajnih problema s likvidnošću, no nakon injekcije novog financiranja situacija se počela stabilizirati, a broj kupaca raste te se približio razinama prošlih godina. Nastavlja se s optimizacijom troškova i restrukturiranjem kako bi se postiglo daljnje unaprjeđenje rezultata. Poslovna grupa Hrana, koja je također pretežno sezonskog karaktera, ostvarila je u promatranom razdoblju solidne rezultate, a prehrambene kompanije su normalizirale proizvodnju i poslovne procese koji su u prethodnom razdoblju bili narušeni. Jedan od ciljeva kompanija je bilo povećanje razina zaliha kroz povećanu proizvodnju, jer su razine zaliha bile značajno ispod prošlogodišnje, a kako bi se izvršile pripreme za uspješnu ljetnu sezonu. Dok su za poslovnu grupu Poljoprivreda prvi mjeseci 2017. godine bili obilježeni slabom likvidnošću, pogoršanim uvjetima poslovanja s dobavljačima i problemima s normalnim funkcioniranjem lanca opskrbe, novo financiranje značajno je poboljšalo likvidnost i stabilnost kompanija, a dostatna likvidnost omogućit će nabavljanje sirovine po povoljnijim cijenama te će pozitivno utjecati na jačanje profitabilnosti'', navodi se u izvješću.

Privremeno vjerovničko vijeće odobrilo je plaćanje odobreno za više od 2.100 dobavljača u ukupnom iznosu od 132 milijuna kuna.

U izvještaju se navodi da je pokrenuto više sudskih i ovršnih postupaka protiv Agrokora. ''Među njima su i ovršni postupci koje je u Sloveniji pokrenula Sberbank d.d. Ljubljana, a koji su prekinuti po sili zakona, kao i postupci u svezi drugih financijskih obveza prema više trećih, mjeničnih vjerovnika i ugovora o kreditu pred sudovima Srbije i Crne Gore te tri arbitražna postupka pokrenuta u Londonu. O žalbi koju je Sberbank of Russia podnijela na odluku Trgovačkog suda u Zagrebu o zakonitosti modela refinanciranja još nije odlučeno, a izvanredna uprava se istoj u cijelosti usprotivila'', stoji u izvještaju.

Ovjde možete pročitati cijeli izvještaj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene