Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ROK 9. LIPNJA

Agrokor pozvao vjerovnike da prijave tražbine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agrokor je pozvao vjerovnike da prijave tražbine izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku, za što imaju rok do 9. lipnja. Priopćenje Agrokora prenosimo u cijelosti.

Agrokor i sve njegove kompanije danas su na svojim internetskim stranicama objavile poziv, proceduru kao i prateće službene dokumente za prijavu tražbina sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave. Vjerovnici su tako pozvani da prijave svoje tražbine izvanrednom povjereniku u rok od 60 dana od dana otvaranja postupka izvanredne uprave.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) IZVANREDNA SJEDNICA VLADE Plenković objavio: Novi Vladin povjerenik za Agrokor je Fabris Peruško, a njegova zamjenica Irena Weber Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) KRIZA U AGROKORU Andrija Jarak o sastanku vjerovnika s premijerom: "Ključno je pitanje - što je u Zagrebu tražio drugi čovjek Knightheada?"

Rok za prijavu počeo je teći 10. travnja 2017. godine te traje do zaključno 09. lipnja 2017. godine, što je ujedno i krajnji rok za prijavu tražbina. Sa ciljem što efikasnijeg provođenja procesa prijave tražbine i s obzirom na velik broj vjerovnika i tvrtki Agrokor koncerna koje su obuhvaćene postupkom izvanredne uprave, na web stranici www.agrokor.hr navedene su precizne i konkretne procedure prijave tražbine.

Kako bi se cjelokupan proces prijave tražbina realizirao što brže i kvalitetnije, vjerovnici se mole da kontaktiraju tvrtke Agrokor koncerna prema kojima imaju potraživanja, kako bi uskladili iznose otvorenih potraživanja na dan 10. travnja 2017. godine U slučaju da vjerovnici imaju potraživanja od više kompanija Agrokor koncerna, zamoljeni su da naprave zasebno usklađivanje i prijavu tražbine za svaku od kompanija.

Nakon usklađivanja stanja realizira se i sama prijava tražbina, a za oba procesa predviđeni su odgovarajući službeni obrasci i dokumentacija koja se na internetskim stranicama kompanija (www.agrokor.hr ili pojedinačne kompanije Agrokor koncerna). Vjerovnici se također pozivaju da dokumentaciju pošalju na adresu Agrokor d.d., Trg Dražena Petrovića 3, Zagreb s naznakom ''prijava - za izvanrednog povjerenika' u dvije preslike, od čega je jedna preslika namijenjena potrebama Trgovačkog suda u Zagrebu.

Za sva operativna pitanja vjerovnika u svakoj od kompanija na raspolaganju će biti kontakt osobe čiji su podaci zajedno sa svom ostalom pratećom dokumentacijom također objavljeni na internetskim stranicama.
Izvanredna uprava više puta do sada je naglasila da su svi Agrokorovi dobavljači, bez obzira na veličinu, od iznimne važnosti za očuvanje zajedničkog sustava vrijednosti kao i za realizaciju budućih planova poslovanja Agrokor koncerna i njegovih kompanija.

Današnji poziv vjerovnicima Agrokora ključan je dio procesa definiranja ukupne razine duga, s ciljem daljnje operativne stabilizacije, poslovnog planiranja te konačno i restrukturiranja Agrokor koncerna. U tom procesu nastavlja se posebno voditi računa da pristup prema svim dobavljačima bude jednak, temeljen na partnerstvu, razumijevanju i dogovoru, na dobrobit svih uključenih strana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene