Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA KAZNENOG DJELA

Agonija u trogirskom škveru: Dijelu radnika poslodavac duguje čak osam plaća - "To je sramota!"

Aktualno Galerija Brodotrogir - 2 Brodotrogir - 2 Foto: DNEVNIK.hr Brodotrogir - 1 Brodotrogir - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Sorić Ivica Sorić Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Ćorić Galerija 1/4 >>
Dio radnika trogirskog škvera nije mjesecima dobio svoje plaće, a državi to nije sporno. Općinsko državno odvjetništvo zaključuje kako u neisplati plaća nema elemenata kaznenoga djela. S druge strane, Grad Trogir dijelu radnika isplatit će jednokratnu pomoć.

Svoju mukotrpno zarađenu plaću u trogirskom škveru Ivica još čeka. ''Plaće i dalje nema. Neka su poboljšanja na vidiku. Vlasnik skupa sa sindikatom želi dobiti kredit da bi se što prije isplatiti radnici i dugovanja koja su se sada popela na osam zaostalih plaća'', rekao je Ivica Sorić, sindikalni povjerenik.

Drugi put općinsko državno odvjetništvo u Splitu bavilo se upravo neisplatom plaća. Proveli su izvide i zaključili isto: nije počinjeno kazneno djelo.

Do neisplate plaća, tvrde u DORH-u, došlo je zbog blokade računa i nepostojanja sredstava za isplatu na računu poslodavca, pa time nije počinjeno kazneno djelo. I objašnjavaju: kazneno djelo neisplate plaća može se učiniti samo s namjerom uskraćivanja primanja zaposlenicima, i to u slučajevima kada poslodavac ima novca na računu.

''Sramota jer ako nisu radnicima isplaćene plaće koje su oni zaslužili... Ne znam što bih rekao, jedino da možda neko umre! Ne znam, apsurd mi je to'', jedan je od komentara nezadovoljnog muškarca.

Ante Bilić, gradonačelnik Trogira, kaže kako je 14. travnja ročište u stečajnom postupku. ''Očekujem da se do tog datuma mora riješiti. Vlasnik očekuje ovaj tjedan premostiti taj dio jer već ima kupca za marinu'', rekao je Bilić.

Pročitajte i ovo Neisplata radnika - Nadzor Brodotrogira - 6 Tema i u Saboru Nakon priče u Dnevniku Nove TV: DORH će istražiti zašto radnici Brodotrogira već šest mjeseci nisu dobili plaće

Pročitajte i ovo Mario Jurič razgovarao je s Ivanom Sorićem - 2 Bez posla Od rujna dio radnika trogirskog brodogradilišta nije dobilo ni kune: "Neki nisu bili u stanju za Božić kupiti poklone svojoj djeci"

Kad će radnici dobiti svoj novac, pitali smo i Danka Končara. Izjavu nije dao. Pravdao se višesatnim sastancima. Problema u Brodotrogiru ima dosta. A sve se događa pred očima države.

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja tvrdi kako nisu sretni zbog činjenice što u konkretnom slučaju nije isplaćena plaća. ''Ali brodogradilište Brodotrogir već godinama funkcionira kao privatno i mi u ministarstvu gospodarstva nismo u mogućnosti asistirati'', izjavio je Ćorić.

I dok njemu plaća neće kasniti, radnici škvera svoju će još čekati. 

Više informacija možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene