Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agonija poplavljenih

Nije dobila ni kune pomoći jer je bila na kemoterapiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kad treba ići na izbore i glasati, onda smo i ja i sin na listiću, kad treba platiti komunalije isto, a kad treba doći nema nikoga', žali se Ljubica.

Stanovništvo poplavljenih područja ogorčeno je jer pomoć stiže vrlo sporo i selektivno. Nekih nema ni na jednom popisu pomoći, druge komisija za procjenu štete zaobilazi. Svi oni kažu da neće još dugo moći izdržati. Jednu od takvih priča donosi Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas"

Ljubica Miličević iz Strošinaca teško je bolesna, teško i živi, a svaka pomoć ju je do sada zaobišla.

'Ni te 4000 kuna nismo mogli dobiti, a imamo pravo. Pa ne daju oni to od državnog novca, to su ljudi dali i pomagali, građani. Ja bih molila bolje da to u vodu bace, neka ne daju više nikome jer novac ionako ne ide u prave ruke', jada se Ljubica Miličević.

Nema je ni na jednom popisu za pomoć jer, dok se popis sastavljao, bila je na kemoterapiji.

Isplata pomoći poplavljenim poduzetnicima ide u ponedjeljak

'Kad treba ići na izbore i glasati, onda smo i ja i sin na listiću, kad treba platiti komunalije isto, a kad treba doći nema nikoga', žali se Ljubica.

Hrvoje Lucić, načelnik općine Gunja ističe kako je 1630 obitelji ostalo bez svega.

'Treba nam svega, i to u velikim količinama i nadam se da će svi imati barem ono što su imali prije poplave', kaže Lucić.

U tome će im pomoći i Udruga hrvatskih dragovoljaca iz Svetog Roka koji su pokrenuli web stranicu Prijatelji Hrvatske, kako bi onima najteže stradalima omogućili pomoć bez posrednika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene