Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve muljaža

Agenti iste nekretnine prodaju i po nekoliko puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova velika afera s prodajom stanova. Najmanje deset Zagrepčana nasjelo je na prevare bračnog para koji posreduje u prodaji skupih nekretnina.

Sa sličnim scenarijem susrela se i naša sugovornica koja već devet godina, iako je platila stan, živi u prinudnom smještaju. Nije dobila ni novac ni stan. Kada je 73-godišnja Marija, prije devet godina, kupovala stan nije ni pomišljala da će ostati i bez njega, i bez novca. Kaže, stan je kupila preko uglednog agenta kojemu su dali tadašnjih 38 tisuća njemačkih maraka. No on je, kaže, novac zadržao, stan prodao drugoj osobi, a njoj ponudio drugi.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast Ilustracija nagodili se s EPPO-om Lagali pri kupnji strojeva za poliranje mramora pa osuđeni za prijevaru

'Dao mi je u Sokolgradskoj stan što bi ja poslije saznala da je taj cijeli kat već jedanput prodan i da je pod hipotekom, pod tužbom. I nisam mogla ništa isposlovati, ja sam dobila ugovor od njega ali ga nisam mogla na sebe prenijeti', rekla nam je Marija Kanceljak. Da ona nije jedina žrtva, pokazuje i pismo koje je anonimni građanin, u strahu za vlastitu sigurnost poslao, između ostaloga i policiji. U njemu optužuje istog agenta da vara i pljačka građane koji žele pošteno doći do svoje nekretnine.

Trenutno zemljišno-knjižno stanje pogoduje ovakvim slučajevima

Sa spomenutim posrednikom čuli smo se telefonski. Odvjetnici su mu zabranili da daje izjave pred kameru, no rekao je da su sve optužbe neistinite. Trenutno zemljišno-knjižno stanje, kažu stručnjaci, pogoduje ovakvim slučajevima. 'Bitno je da provjere zemljišno-knjižno stanje, da se uvjere u ozbiljnost onoga tko usluga takvu nudi i pored svega toga potrebno je jednako tako tražiti izvornike i brojeve građevinskih dozvola', objasnio nam je odvjetnik Damir Mikuljan.

Problemi oko stana Mariju su stajali i novca i zdravlja. Živi u poslovnom prostoru koji joj je isti agent dao na korištenje. Bez struje i adekvatne kupaonice. 'I sad kad sam ja osjetila da gubim, da tonem, da mi se tlo pod nogama ruši, onda sam progovorila. Eto tako, onda sam progovorila. Ali ne ja sama nego i mnogi drugi', zaključila je prevarena Marija, koja se sada samo nada da će netko konačno istražiti, očito dobro uigranu ekipu za prodaju nekretnina.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene