Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI SE NASTAVLJAJU

Agencija Moody's snizila kreditni rejting Agrokora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razlog sniženju jest što smatraju da tvrtka više ne može izdržati visoku razinu duga prema dobavljačima.

Rejting agencija Moody's srušila je danas kreditni rejting Agrokora s dosadašnjeg B3 na Caa1 s negativnim izgledima. Razlog sniženju jest što smatraju da tvrtka više ne može izdržati visoku razinu duga prema dobavljačima.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"

"Naša odluka o sniženju rejtinga odražava stajalište da Agrokor nije više u mogućnosti izdržati visoku razinu duga prema dobavljačima što bi moglo ugroziti njenu likvidnosti", izjavio je Vincent Gusdorf, potpredsjednik i stariji analitičar Moody'sa.

Podsjetimo, danas je Jurij Solovjev, prvi potpredsjednik ruske banke VTB, kazao kako su problemi u kompaniji nastali zbog nepravilnosti u vođenju poslovnih knjiga za što su odgovorni vlasnici i menadžment, i to u dužem vremenskom razdoblju. "To je dovelo do toga da se dug skupljao, a nije se nigdje prikazivao", kazao je Solovjev te naglasio potrebu za hitnom smjenom uprave i menadžmenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene