Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deportirat će ih u Srbiju

Afganistanci se Bugaru ušuljali u kamion i doputovali do Bajakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je na Bajakovu u prikolici bugarskog kamiona zatekla šestoricu Afganistanaca. Vozač tvrdi da nije imao pojma da su mu upali u prikolicu.

U protekla dva dana djelatnici vukovarsko-srijemske policije spriječili su nezakonit ulazak u RH ukupno devetero državljana Afganistana, izvijestila je jutros Policijska uprava (PU) vukovarsko-srijemska.

Pročitajte i ovo Kamion se zabio u obiteljsku kuću drama u ranu zoru Kamion se sudario s autom pa udario u kuću, ljudi u šoku: "Probudio nas je jak udarac. Čulo se struganje" Vozač kamiona na autocesti probio zaštitnu ogradu - 2 Dobio po džepu FOTO Nesreća na autocesti: Kamionom probio zaštitnu ogradu pa završio u šumarku

>> U Osijeku ulovili ilegalce iz Sirije i Burme

U Markušici, nedaleko Vinkovaca, u ponedjeljak su zatečena trojica, a jučer, na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, u teretnom prostoru kamiona bugarskih registracijskih oznaka, šestorica Afganistanaca.

Prema riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Luke Barunčića u kamion bugarskih registracijskih oznaka državljani Afganistana sakrili su se bez znanja vozača kamiona te je on nastavio nesmetano put kroz Hrvatsku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su državljani Afganistana nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, zbog čega je doneseno rješenje o protjerivanju iz Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka, te je pokrenut postupak povratka u Republiku Srbiju, iz koje su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Prema podacima PU vukovarsko-srijemske, do 30. rujna nezakonito je u Hrvatsku pokušalo ući 1094 strana državljana od kojih je 480 zatečeno na samoj granici, a preostalih 614 stranaca kada su već nezakonito prešli državnu granicu.

Najbrojniji su državljani Afganistana (459), a osim državljana te azijske države do neke od zemalja članica Europske unije, kroz Hrvatsku su nezakonito u ovoj godini pokušali ući državljani još 23 država Azije, Afrike i Europe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene