Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16. hrvatski kontigent

Afganistan: Pored hrvatskog konvoja eksplodirala bomba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nijedan hrvatski vojnik nije ozlijeđen kada je nekon prolaska njihova konvoja eksplodirala bomba uz cestu na sjeveru Afganistana, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

'Nitko od pripadnika Oružanih snaga RH koji su bili u vozilima nije ozlijeđen niti su zabilježena ikakva oštećenja na vozilima tipa 'MRAP' kojima su se prevozili', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

Incident se dogodio u subotu na području Regionalnog zapovjedništva 'Sjever' u Mazar-e Sharifu kada je improvizirana eksplozivna naprava postavljena uz cestu eksplodirala nakon prolaska dva vozila s devet pripadnika mentorskog tima 16. hrvatskog kontingenta koji su bili na relaciji između dva kampa.

U misiji ISAF trenutačno sudjeluje 334 hrvatskih vojnika, a Hrvatski je sabor donio odluku o sudjelovanju do 350 vojnika u 2011. i 2012.

>> Sabina Tandara Knezović: Priča iz zemlje u kojoj smrt mirišeš u zraku

Pripadnici hrvatskih oružanih snaga sudjeluju u misiji kao vojni policajci u Kabulu, na sjeveru (u Mazar-i-Šarifu i Pol-e-Homriju) te na zapadu Afganistana (u Šagšaranu). Pored voda vojne policije razmješten je i vod za zadaće zaštite, medicinski tim, pokretni tim za vezu i izviđanje (MLOT), mentorski tim za obuku (OMLT), stožerni časnici i časnik za CIMIC (civilno-vojnu suradnju). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene