Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon neobjašnjivog propusta

Aferu u riječkom KBC-u proučava i pravosuđe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aferom u riječkoj bolnici gdje je pacijent zbog infekcije izgubio dijelove tijela i oslijepio počelo se baviti i pravosuđe!

Dok inspekcija Ministarstva zdravstva obavlja nadzor u bolnici, državno odvjetništvo naredilo je policiji da istraži cijeli slučaj i utvrdi je li tko od liječnika pogriješio. I državno odvjetništvo u Rijeci zainteresiralo se za slučaj pacijenta, koji je liječen u riječkoj bolnici, zaražen bolničkom infekcijom otpornom na antibiotike.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Malenica za Dnevnik Nove TV Što misli o nezapamćenom potezu ustavnih sudaca i ima li Vlada povjerenje u europske tužitelje? "Ne vidim u čemu je problem što je Frka-Petešić pisao DORH-u" Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

'Oformili smo spis te poduzimamo izvidne mjere i radnje kako bi utvrdili da li su se u postupanju medicinskog osoblja dogodila neka kaznena djela', rekla nam je Tea Radovani, glasnogovornica ODO-a Rijeka. Muškarac koji je izgubio nožne prste i pete na obje noge, oko, na drugo oslijepio i još se nalazi na liječenju-zanima inspekciju Ministarstva zdravstva. 'Ukoliko bilo koje povjerenstvo medicinsko nađe bilo kakvu grešku u radu da je, stavljam svoj mandat na raspolaganje', izjavio nam je prof. dr. Alan Šustić, predstojnik klinike za anesteziologiju KBC Rijeka.

Hrvatska se nalazi u europskoj sredini po broju zaraženih bolničkim infekcijama, no to nije utjeha nesretnom pacijentu. 'To je definitivno jedna anonimna prijava koja je isključivo zlonamjerna, medicinski neutemeljena koja je puna laži i neistina', poručuje Šustić. Policija je tek počela istragu. Komisija Ministarstva zdravstva već radi i rezultati bi trebali biti poznati idući tjedan. Tad će se znati je li riječ o nemaru, nesretnom slučaju ili nečijoj grešci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene