Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saborski odbor odlučuje

Afera Tajne službe: Je li bilo nezakonitosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u 9:30 započeo je zatvorenu sjednicu o sustavu tajnog prikupljanja podataka o telekomunikacijskom prometu.

Je li u aferi Tajne službe bilo nezakonitosti - na to bi pitanje hrvatska javnost danas konačno trebala dobiti odgovor. Naime, saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost započeo je zatvorenu sjednicu o sustavu tajnog prikupljanja podataka o telekomunikacijskom prometu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sklon je oštrijoj kontroli Josipović: Curenju informacija stat će se na kraj Slika nije dostupna Ostojić pod povećalom Iz afere u aferu: Što se sve otkrilo posljednjih dana?

Posljednje sjednice na ovu temu održale su se krajem listopada kada je najavljen razgovor s čelnicima Ravnateljstva policije, Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost i Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija, odnosno nadzor tih institucija. To je sve i obavljeno i sada je na redu donošenje zaključaka.

Podsjetimo, radi se o slučaju koji je podignuo prašinu i na političkoj sceni i u javnosti, tijekom koje je došlo i do smjene Petra Miševića, predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Dok je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić više puta ponovio da je policija u svemu postupala po zakonu, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tvrdi da se radi o skandalu te je zatražio smjene, uključujući i Ostojićevu i Milanovićevu.

>>  'Ako je Karamarko izvješće vidio prije utorka, onda ga je dobio izvan procedure'

Premijer Zoran Milanović i predsjednik RH Ivo Josipović su dan po izbijanju afere složno stali pred javnost. Nakon razmatranja događaja o aferi nadzora izlista telefonskih razgovora, rekli su, nije bilo kršenja zakona. Temeljem raspoloživih podataka nije bilo kršenja zakona od strane MUP-a, poručio je Josipović. Josipović je pozvao da se provede sav potreban nadzor po zakonu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene