Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za tri dana

Afera s tajnim službama: Svi čekaju sastanak Odbora za unutarnju politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedina institucija koja ima ovlast rasvijetliti aferu oko izlistavanja telefonskih razgovora je saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji bi se trebao sastati početkom sljedećeg tjedna.

Za tri dana sastaje se saborski Odbor za unutarnju poltiku i nacionalnu sigurnost. Tada bi trebala biti rasvijetljena i pozadina cijele afere oko obavještajnog skandala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP neće opstruirati sjednicu Sabora Zoranu Milanoviću ipak funkcija u Saboru Slika nije dostupna SDP jasan Igor Dragovan: Već u ponedjeljak se mora uvrstiti točka o raspuštanju parlamenta

>> Podrška zastupnika jačem civilnom nadzoru nad tajnim službama

>> Centar za mirovne studije i Đuro Lubura traže uvođenje građanskog nadzora u sigurnosnom sustavu

Afera koja je u međuvremenu proizvela niz novih, ali i uzdrmala sam vrh vlasti, počela je u nedjelju kada je u javnost procurila informacija da je policija protuzakonito izlistavala telefonske kontakte bivšeg šefa tajnih službi Josipa Buljevića. Policija nikad nije demantirala da su se izlistavali baš njegovi kontakti, ali od početka tvrde da nezakonitosti nije bilo.

'To je jedino tijelo koje u ovom trenutku zakonski može napraviti uvid u apsolutno sve dokumente, obaviti razgovor sa svima za koje se smatra potrebnim da napravi razgovor', rekao je potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku SDP-ovac Igor Dragovan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene