Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Miroslava Bunića

Osumnjičenik za izvlačenje novca iz HAC-a otišao s čela Zagorje-Tehnobetona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od osumnjičenika u slučaju izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta Miroslav Bunić podnio je ostavku na mjesto predsjednika uprave jedne od najvećih domaćih građevinskih tvrtki Zagorje Tehnobetona.

Predsjednik uprave Zagorje-Tehnobetona d.d. Miroslav Bunić dao je danas ostavku na tu dužnost, a novi je predsjednik Michael Gruber iz njemačke građevinske tvrtke 'Max Bogl', strateškog partnera Zagorje-Tehnobetona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iskaz Josipa Sapunara Dio novca izvučenog iz HAC-a doniran HNS-u? Slika nije dostupna 'Uštedjeli HAC-u novac' Zagorje-Tehnobeton: Nismo sklapali fiktivne ugovore s HAC-om

>> Blokirana imovina osumnjičenika u aferi remorker

Obavijest o smjeni na čelu jedne od najvećih hrvatskih građevinskih tvrtaka stigla je priopćenjem za javnost u kojem se među ostalim navodi da se tvrtka tom strateškom i moralnom odlukom u novonastalim uvjetima odlučila ponovno pozicionirati i djelovati u interesu poboljšanja i budućeg razvitka društva.

Bunić je ostavku dao samo 48 sati pošto je pušten iz istražnog zatvora, koji je njemu i još petorici osumnjičenika određen zbog sumnje na izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta.

On je pušten prije isteka roka od mjesec dana, na koliko mu je određen istražni zatvor, a njegov odvjetnik Mirko Ramušćak izjavio je da su prestali uvjeti za njegovo zadržavanje.

Ramušćak je za Hinu potvrdio da je Bunić pred istražiteljima dopunio svoju obranu, ali zbog istrage koja još traje, odvjetnik nije želio govoriti što se Buniću stavlja na teret i što je iznio u dodatnoj obrani. Nije želio komentirati ni vijest da je Bunić dao ostavku na dužnost predsjednika uprave Zagorje-Tehnobetona. Rekao je samo da mu kao njegov odvjetnik nije savjetovao da takvo što učini.

Buniću je to bilo drugo privođenje u istražni zatvor ove godine. Prvi je put priveden u siječnju zbog sumnje da je zajedno s bivšim čelnicima grada Varaždina Čehokom i Horvatom oštetio gradski proračun za nekoliko milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene