Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođeno donošenje odluke

AFERA 'POREZNA' O pravomoćnosti optužbe tek idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema riječima zamjenika ravnateljice USKOK-a, Krešimira Ostrogonca, Sud će konačnu odluku o pravomoćnosti donijeti na sjednici optužnog vijeća zakazanoj za 13. listopada.

Zagrebački županijski sud u ponedjeljak je odgodio odluku o pravomoćnosti optužbe koju je u lipnju podignuo USKOK protiv osječkog poduzetnika Željka Biloša, bivše ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, te Ružice Kovačević, bivše pročelnice osječke Porezne uprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Uskoka bez komentara Odvjetnik Ružice Kovačević ne zna da je prijavljena Čavlović Smiljanec Slika nije dostupna Trgovanje utjecajem Podignuta kaznena prijava protiv šefice Porezne uprave!

Prema riječima zamjenika ravnateljice USKOK-a, Krešimira Ostrogonca, Sud će konačnu odluku o pravomoćnosti donijeti na sjednici optužnog vijeća zakazanoj za 13. listopada.

SVI SU ŽELJELI POMOĆI Poreznu zvali Vrdoljak, europarlamentarka Borzan i savjetnik predsjednice

Kako doznajemo, obrana je zatražila da se iz spisa izdvoji dio dokaza koji, prema njima, nisu zakoniti, no USKOK se tome protivio.

Pred Županijski sud u Zagrebu bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec došla je na štakama u pratnji odvjetnice Jadranke Sloković, no za medije nije željela ništa govoriti.

U aferi 'Porezna' bivšu šeficu tereti se da je iskoristila ovlasti kako bi poduzetniku Željku Bilošu, suvlasniku osječke tvrtke OLT, pogodovala kod poreznog duga. Čavlović Smiljanec navodno je instruirala šeficu porezne ispostave u Osijeku i od nje tražila da ne ovrši Osječku ljevaonicu željeza (OLT) zbog duga od 1,5 milijuna eura.

Podsjećamo, u optužnici se spominju imena ministra gospodarstva, Ivana Vrdoljaka, SDP-ove euro zastupnice Biljane Borzan i savjetnika predsjednice za unutarnju politiku, Mate Radeljića. Svi su svjedoci ispitani, a Vrdoljak, Borzan i Radeljić ostali izuzeti optužbi zbog činjenice da im je Biloš predstavio lažne podatke o stanju u tvrtci.

Osječka tvrtka OLT nakon predstečajne nagodbe posluje bez dugova prema državi. Dio duga je oprošten na način da se država upisala u dio vlasništva. No još 2012. godine ta je tvrtka, kojoj je jedan od većinskih vlasnika bio Željko Biloš, državi je dugovala oko 27 milijuna kuna poreza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene