442200
442200
442200
442200
442200

SKANDAL S MIGOVIMA Vojna policija DORH-u dostavila krivotvorene dokumente?

  • , 04.07.2016., 09:57
  • Autor:
  • komentara

Osim sa sumnjivim remontom, istraga će se sada baviti i otkrivanjem krivotvoritelja dokumenata.

 
 
 
 
MiG 21 (Foto: MORH)
MiG 21 (Foto: MORH)

Remont hrvatskih MiG-ova u Ukrajini svojevremeno je izrastao u pravi skandal, no čini se kako su se pojavile nove informacije koje daju jednu malo drugačiju perspektivu cijelog slučaja.

Naime, prema pisanju Novog lista, USKOK nastavlja istragu o navodnim nepravilnostima kod remonta MiG-ova, a navodno postoje indicije da je dio materijala koje je Vojna policija dostavila DORH-u krivotvoren. Radi se, navodno, o nekim zapisnicima i dokumentima koji su drugačiji od onoga kakvi su bili u originalu.

Istražitelji, stoga, sada rade i na otkrivanju izvora krivotvorenih dokumenata.

Podsjetimo, pet MiG-ova 21 i dalje je prizemljeno zbog sumnji u njihovu tehničku ispravnost uzrokovanu sumnjivim remontom.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se