Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska istraga u tijeku

Afera Fimi Media: Kirin bježi od kamera, Sanader uznemiren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Fimi Mediju, tvrtku svoje bliske prijateljice Nevenke Jurak, bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić iz državnih je tvrtki i ministarstava izvukao 40-ak milijuna kuna, sumnjaju u USKOK-u. MUP poručuje kako će ispitati svaki ugovor, pa i onaj koji je njihov bivši ministar Ivica Kirin dogovorio s Fimi Medijom.

Bivši ministar policije Ivica Kirin pobjegao je iz Sabora, jer na pitanja novinara o 26 milijuna kuna teškom ugovoru MUP-a s Fimi medijom Nevenke Jurak nije želio odgovarati.  Kirin je bio u posjetu kod političkog mentora Josipa Đakića, koji smatra da tema njihovog razgovora nije briga medija.

Pročitajte i ovo Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima"

Pitanja o spornom ugovoru Kirin ipak neće izbjeći. Postavljat će mu ih i bivši kolege iz policije. 'To krim istraživanje u završnoj je fazi i ja vjerujem da će i bivši ministar i svi oni koji su sudjelovali u pripremi i potpisivanju takvog ugovora naravno biti u prilici dati svoje objašnjenje', smatra Oliver Grbić, ravnatelj policije.

Istraga sumnjivih ugovora koje je Nevenka Jurak dobivala preko HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića ide u 22, što javna poduzeća, što ministarstva. 'Mi smo do ovog trenutka okončali oko 50 posto naših aktivnosti vezanih za krim istraživanje', dodao je Grbić.

Premijerka šuti, Sanader uznemiren

Predsjednica Vlade je o uhićenju Barišića i Fimi Mediji još uvijek bez reakcije. Uhićenje Barišića uznemirilo je zato Sanadera, tvrdi jedan dnevni list prenoseći riječi osobe koja mu je javila vijest. Sanader se zapitao jesu li on i Mladen jedini postojali u HDZ-u, te što je s predsjedništvom stranke i tajništvom? Kaže svi su imali uvid u financije stranke, u svaku kunu, a sada ispada da nitko od njih ništa nije znao.

O suradnji s Fimi medijom tvrdi malo zna i Kirinov nasljednik, ali i ostali bivši ministri iz tog vremena. 'FIMI medija je zatečena u ugovoru, u postojećoj suradnji, i nastavili smo samo u onome djelu koliko je to bilo u sredstvima Nacionalnog programa koji je definiralo Povjerenstvo', rekao je Berislav Rončević. 'Koliko se ja sjećam ne, ali postoje svi ugovori u ministarstvu i sve je provjerljivo', dodala je Ana Lovrin.

>> Mladenu Barišiću prijeti i do 15 godina zatvora

Još se čeka da o svemu progovori i uhićeni Mladen Barišić koji u Remetincu priprema iznošenje svoje obrane pred USKOK-om. Ako se pokaže da je on bio glavni kreator izvlačenja novca preko bliske prijateljice iz državnih tvrtki i ministarstava prijeti mu i do 15 godina zatvorske kazne.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene