Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nikud nije otišla ni lipa'

Afera Daimler: 'Najveća afera je da afere nema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera Daimler ne postoji, barem ne u njihovoj tvrtki, poručuje direktor Flammifera iz Ozlja, Krešimir Košec.

Isporuku pet novih vatrogasnih vozila iskoristio je da prvi put pojasni odnos svoje tvrtke i Daimlera, koji su dobili posao nabave vatrogasnih vozila, a odobren je od ministara iz Račanove Vlade. 'Zadovoljni smo i sa opremom, ugovorom koja je vezana i tako, jer je to europsko vozilo', rekao je Josip Jemić, predsjednik DVD-a Klinča Sela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svijet za sebe [TEST] Mercedes-Benz E 220 BlueTEC Avantgarde Slika nije dostupna Kultni mališan [TEST] Smart ForTwo Coupe 1.0 Proxy

Do sada šutljivi direktor odlučio je progovoriti, no ne o svemu. 'Koalicijska vlada je nakon mjesec i pol otišla s vlasti i nova vlast je preuzela taj ugovor i ne bi više dalje to htio komentirati', rekao je Krešimir Košec.

'Ja se pitam zašto je Daimler u Americi priznao kirvnju, ja bi volio biti u situaciji da pitam zašto je to izjavio. Izjavio je i neke stvari koje jednostavno graniče s pameću po meni. Ja bi volio da kažu dali smo tome, dali smo tada', dodao je. Domaći istražitelji u tvornici su češljali ugovor.

'Najveća afera je da afere nema'

Potvrdio je da su istražitelji pročešljali sve dokumente, no ništa sporno nisu našli. Politička nabacivanja aferom, kaže, nanijela su tvrtki štetu od oko 4 milijuna eura, pa razmišlja i o tužbi. Zbog svega mijenjali su i ime iz Im Metal u Flammifer.

>> Josipović nema spoznaja o aferi Daimler, želi da se ona brzo riješi

'Sve je kristalno jasno da kroz IM Metal, tada Im Metal, sada Flamifer nije ni lipa, a ni cent otišao u bilo kojem krivom smjeru. Sve je došlo preko računa i upotrebljeno je za poslovanje ovih tvrtki što su istražitelji i utvrdili. Najveća afera je da afere nema i to je izgleda najveći problem', rekao je Košec.

U državno odvjetništvo imena iz afere Daimler nisu stigla. Pitanje je hoće li ikada i doći jer je Daimler u Americi postigao sudsku nagodbu. Istražitelji će u Hrvatskoj očito morati naći drugi put do istine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene